UPDATE Percheziţii în Capitală la suspecţii crimei din Piaţa Constituţiei. Aceştia ar fi fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Peste 20 de percheziţii au loc vineri dimineaţă în zona Petricani din Bucureşti. Poliţiştii îi caută pe cei care sunt suspecţi de omorârea unui tânăr de 30 de ani în Piaţa Constituţiei duminică noapte, într-un conflict violent dintre două clanuri rivale.

UPDATE 17.00

Conform surselor Mediafax, unul dintre suspecţii principali în cazul de omor din Piaţa Constituţiei este Romeo Păun, un antenor de box. Acesta se află la audieri la sediul Poliţie Capitalei, după ce autorităţile au realizat 21 de percheziţii domiciliare în cursul zilei de astăzi pe raza municipiului Bucureşti.

UPDATE Doi dintre cei cinci suspecţi din cazul crimei din Piaţa Constituţiei au fost eliberaţi mai repede din penitenciar în baza legii recursului compensatoriu.

Cei doi suspecţi erau condamnaţi pentru crimă la 15 şi, respectiv, 17 ani şi au fost eliberaţi în toamna anului trecut după ce şi-au ispăşit doar 10 şi, respectiv, 11 ani din pedepse. Ei au fost ajutaţi de legea recursului compensatoriu să ajungă mai repede la fracţia de 2/3 necesară pentru a putea fi eliberaţi din închisoare, scrie G4media.

Înarmaţi cu bâte, săbii şi pistoale, membrii celor două grupări de interlopi care s-au bătut până la moarte în Piaţa Constituţiei şi-au adjudecat controlul prostituatelor de „export”.

Poliţiştii au audiat mai mulţi participanţi şi martori la scandalul soldat cu un mort şi un rănit, iar vineri dimineaţă efectuează percheziţii la 20 de adrese. Zona Petricani  - Lacul Tei,este împânzită de zeci de echipaje.

„La această oră (7 dimineaţa - n.red) este în desfăşurare o activitate a Poliţiei Capitalei. Sunt efectuate mai multe percheziţii domiciliare”, a transmis Poliţia Capitalei.

Surse din Poliţie au afirmat că scopul acţiunii este capturarea bărbatului suspectat pentru uciderea unei persoane în altercaţia care a avut loc în Piaţa Constituţiei.

În data de 29 septembrie, în jurul orei 22.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, în legătură cu un conflict între mai multe persoane, pe raza sectorului 5, în Piaţa Constituţiei. În urma conflictului un bărbat a fost rănit, iar ulterior a murit din cauza rănilor suferite. 

Necropsia realizată la INML a arătat că „decesul victimei a fost cauzat de o hemoragie  meningo-cerebrală consecutivă unui traumatism al extremităţii cefalice, leziune ce s-a putut produce prin lovire cu un corp dur. Celelalte leziuni constatate, la nivelul spatelui şi membrelor, s-au putut produce prin lovire cu un corp dur”.

Din primele date a rezultat că persoanele implicate, pe fondul unui conflict mai vechi, s-ar fi întâlnit în Piaţa Constituţiei, iar la un moment dat discuţiile au degenerat. În cauză au fost audiate mai multe persoane, dar  anchetatorii nu au anunţat dacă s-au dispus ceva măsuri în dosar.

În urma acestui incident, Poliţia Capitalei a anunţat suplimentarea dispozitivului de ordine publică în zona Piaţa Constituţiei, urmând să existe e

chipe mixte de patrulare, în funcţie de situaţia operativă din teren. 

Te-ar putea interesa şi:

De ce s-au răfuit clanurile mafiote la Palatul Parlamentului. Ce spune un fost şef al Poliţiei Capitalei despre conflict

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite