Sorin Ovidiu Vîntu: Escrocii de Elan Schwartzenberg şi Cozmin Guşă nu au deţinut niciodată Realitatea. Reacţia lui Elan: „Sper să moară acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu
Sorin Ovidiu Vîntu

Într-un interviu pentru postul de televiziune B1TV, controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în închisoare, a făcut mai multe dezvăluiri despre Realitatea TV şi relaţiile postului cu Elan Schwartzenberg, Cozmin Guşă şi Maricel Păcurariu.

Vîntu a povestit despre relaţia cu Sebastian Ghiţă şi cum şi-a dat seama că acesta e omul SRI pus să îl înlăture din Realitatea.

„Mi-am dat seama că Sebastian Ghiţă e din SRI când a trecut contractul de închiriere de la Coresi de la Realitatea pe una din firmele lui. La vremea aceea am aflat că Băsescu în persoană a sunat-o pe doamna de la Coresi să semneze un act final. Atunci mi-am dat seama cine e Sebastian Ghiţă“, a afirmat Sorin Ovidiu Vîntu la B1 TV.

Acesta a povestit şi despre cum ştia încă din 2010 că Victor Ponta era pregătit pentru o candidatură la prezidenţiale, acesta fiind unul din lucrurile pe care le dorea Sebastian Ghiţă când a preluat televiziunea.

„Victor Ponta era proiectul unei aripi din SRI care a jucat la două capete“, a afirmat Vîntu.

Acesta a mai prezentat şi cum s-a desfăşurat dosarul de şantaj în urma căruia a fost trimis un an după gratii.

„Am primit o cerere de întâlniri cu nişte personaje care m-au informat despre ce urma să se întâmple, cu Ghiţă, cu Parchetul, cu tot. A fost o operaţiune instrumentată de cei de la SRI. A doua zi m-am întâlnit cu Ghiţă şi am demontat toate înregistrarea din ziua trecută“, a mai spus SOV.

Disputa pe Realitatea TV

Sorin Ovidiu Vîntu a povestit şi cum televiziunea a ajuns în cele din urmă pe mâinile lui Cozmin Guşă şi Maricel Păcurariu. De asemenea, afaceristul a vorbit despre relaţia cu Sebastian Ghiţă şi implicarea SRI în preluarea trustului media.

„În momentul în care statul român a pornit atacul asupra mea, motivul principal al lui Băsescu a fost Realitatea. Îl deranja teribil Realitatea. Am încercat să protejez acest trust de presă apelând la nişte oameni în care la momentul acela aveam încredere. Unul dintre ei a fost domnul Elan Schwartzenberg, care s-a dovedit în final a fi un escroc. Am trecut compania proprietară pe Realitatea printr-un contract de trustee la domnul Elan Schawartzenberg. Deci domnul Elan nu a deţinut niciodată grupul Realitatea“, a afirmat Sorin Ovidiu Vîntu. 

„După eşecul cu domnul Elan, am încercat acelaşi lucru cu un alt om, care credeam că îmi datorează din punct de vedere moral enorm, micul escroc Guşă. Guşă este un fel de peştişor, nu ştiu dacă ştiţi ce înseamnă parazitul. În ocean se strecoară printre dinţii rechinului un fel de peştişori mici, care ciugulesc din colţii rechinului resturile. Asta este Guşă. Cu Voiculescu la început, cu Adrian Năstase, cu Băsescu, cu mine, acum îl ciuguleşte pe Vizer. Acest escroc a avut în proprietate, printr-un contract de trustee, grupul Realitatea“, a continuat SOV. 

Reacţia lui Schwartzenberg 

În timpul difuzării interviului, Elan Schwartzenberg i-a trimis un mesaj jurnalistei B1TV Sorina Matei, în care i-a urat lui Vîntu „să moară acasă“.

„Am învăţat să nu lovesc în oamenii căzuţi, iar domnul Sorin Ovidiu Vîntu e în puşcărie, cu un handicap. Sper să moară acasă, în pace, cu toţi cei care l-au crezut, în viaţă, la un moment dat, inclusiv eu“, a fost mesajul lui Elan Schwartzenberg pentru Vîntu.

Reacţia lui Guşă 

Într-o intervenţie telefonică la B1 TV, Cozmin Guşă a făcut mai multe precizări referitoare la termenii semnării contractului cu SOV pentru preluarea Realităţii TV. Guşă a povestit că Vîntu a semnat contractul de predare a postului la două zile după ce a ieşit din arest, în 2010, după ce şi-a primit banii de la Maricel Păcuraru, şi că în acel moment contractul de trustee pe care Cozmin Guşă îl semnase în Cipru cu fiica lui SOV şi-a pierdut orice valabilitate.

Mai mult, Cozmin Guşă a susţinut că firma cedată de SOV ar fi aparţinut, de fapt, lui Liviu Luca.

„Lucrurile nu sunt atât de complicate, bomba abia acum vine:  La mai multe luni distanţă după aceste lucruri după ce conctractul şi anexa şi tot au fost semnate, în faţa unui avocat, a apărut că acea firma pe care ne-o vânduse din Cipru i-o cedase înainte lui Liviu Luca, iar Luca avea toate documentele prin care firma asta îi aparţinea lui, iar apoi a fost o altă şarjă prin care Maricel Păcuraru, partenerul meu, a preluat de la Luca acel contract pe un alt offshore pe care Vîntu, poate în criză de bani sau crezând că Luca nu-l va folosi niciodată, l-a semnat“, a mai spus Guşă.

Victimele serviciilor de informaţii

În interviu, Vîntu a declarat că Elan Schwartzenberg, Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru au căzut victime serviciilor de informaţii româneşti, care ar fi controlate de CIA.

„Şi domnul Elan Schwartzenberg a fost victimă a serviciilor de informaţii româneşti. Domnul Gabi Oprea, "Gabi minte mică", prostovanul ăla a încercat să îşi facă o reţea informativă păcălind pe unii şi pe alţii că îi trece în rândul armatei ca spioni în cadrul serviciului de spionaj al armatei. Lista aia pe care aţi văzut-o dată pe la televiziuni, cu oameni din societatea civilă, din presă şi aşa mai departe ca ofiţeri activi în MApN era reţeaua pe care încerca să o construiască Gabi Oprea vânzând iluzia apartenenţei acestora la serviciul de spionaj al armatei. Domnul Elan a căzut victimă acestui Gabi Oprea. Domnii Guşă şi Păcurariu au căzut victime atât lui Oprea, cât şi lui Coldea şi Maior. Deci totul a fost o operaţiune dirijată de SRI, care la rândul său este dirijat din afară de către partenerii strategici, de către americani, CIA mai exact“, a susţinut Sorin Ovidiu Vîntu în interviu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite