Alexandru Cumpănaşu: George Maior mi-a sugerat că nu ar fi bine să candidez la preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

După ce în urmă cu câteva zile Alexandru Cumpănaşu afirma că intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale, acesta a declarat astăzi că înainte ca preşedintele Klaus Iohannis să plece în SUA, a primit un mesaj de la George Maior care îi transmitea să renunţe la lupta în cazul Caracal şi să nu candideze la preşedinţie.

„Relaţia mea cu George Maior este o relaţie veche, îl respect, este un om care vred că a făcut mult bine României şi care cel puţin din poziţia de ambasador la Washington a ajutat foarte mult statul în relaţia cu Statele Unite ale Americii. În ceea ce priveşte situaţia de acum, apropo de cum dictează serviciile, am avut o discuţie cu domnul Maior, după foarte mult timp - este un an de zile decât eu nu am mai vorbit cu domnia sa - în care mi-a transmis că nu ar fi bine să mai continui lupta cu Caracalul şi mi-a sugerat că nu ar fi bine totuşi nici să candidez la preşedinţie”, a afirmat Cumpănaşu, citat de Mediafax.

Acesta a adăugat apoi că Maior nu l-a ameninţat prin mesajul său ci i-a transmis un avertisment.

„Eu nu o iau ca pe o ameninţare pentru că eu cred că domnul Maior este un om care păstrează nişte valori. A fost un fel de avertisment că, dacă o voi face, voi pierde şi ceea ce am construit până acum la nivel de CNMR sau la nivel de altceva şi că practic poziţionarea mea anti-sistem nu este una dintre cele mai fericite abordări”, a mai afirmat Cumpănaşu.

Totodată, acesta mai afirmă că mesajul lui Maior a venit cu o săptămână înainte ca Klaus Iohannis să meargă în SUA şi subliniază că nu îi va urma sfatul fostului şef SRI.

„Mesajul a venit într-un moment ciudat pentru mine. Eu v-am spus de la început şi vă spun şi acum, eu nu m-am răzgândi. (...) Mesajul l-am primit (...) cu o săptămână înainte ca domnul preşedinte Iohannis să plece în Statele Unite ale Americii (Iohannis a plecat în SUA la jumătatea lunii august, n.r.), într-o perioadă în care eu nu înţelegeam de unde şi până unde, adică mi-a fost puţin neclar de ce eu să nu mai activez, să nu mai fiu atent să nu mă mai lupt pentru ce se întâmplă la Caracal. (...) Eu cred că domnul Maior a făcut-o prieteneşte şi vreau să cred în prima variantă, nu în a doua, în care face parte dintr-o conspiraţie, este o relaţie pe care mi-am construit-o în timp şi vreau să cred că oamenii nu s-au dezumanizat”, a mai adăugat Cumpănaşu.

Alexandru Cumpănaşu a postat joi seara pe Facebook un clip video în care anunţă că intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Acesta a subliniat că vrea să „radă tot ce înseamnă clanuri în această ţară, indiferent că ele sunt politice sau infracţionale” şi a făcut un apel la oameni să-i dea semnăturile necesare astfel încât să se poată înscrie în cursa electorală. În urmă cu o lună însă, acesta afirma categoric într-un interviu la TVR că nu are de gând să candideze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite