Blaga: Emil Boc şi-a depus candidatura pentru Primăria Clujului. Gorghiu: O să mai am eu o discuţie lămuritoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga şi Emil Boc au fost colegi în vechiul PDL
Vasile Blaga şi Emil Boc au fost colegi în vechiul PDL

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă, după şedinţa Biroului Politic al PNL, că Emil Boc va fi candidatul liberal la Primăria Clujului. Mai cu jumătate de gură, Alina Gorghiu s-a arătat şi ea de acord.

Întrebat dacă a mai vorbit în ultima vreme cu Emil Boc, copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a răspuns: “Eu discut zilnic cu domnul Emil Boc şi n-am ce să-i cer. Domnul Boc şi-a trimis în scris candidatura la Bucureşti, olograf. Sunt convins că va câştiga Primăria”, a spus Vasile Blaga. Alina Gorghiu a intervenit în discuţie: “O să mai am eu o discuţie lămuritoare cu dânsul, dacă e nevoie”.

Discuţia despre candidatura lui Emil Boc la Primăria Clujului a împărţit în ultima vreme PNL. Liderii din vechiul PDL au anunţat că Emil Boc ar fi cel mai bun candidat din partea PNL la Cluj, în condiţiile în care fostul premier se bucură de  mare notorietate în oraş. De partea cealaltă, liderii vechiului PNL, printre care Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, au declarat că Emil Boc ar trebui să facă un pas în spate, pentru că în campania pentru alegerile prezidenţiale, deşi era membru PNL, a susţinut-o pe Elena Udrea, candidatul PMP.

Liberalii au decis în şedinţa de sâmbătă să-i sprijine pentru încă un mandat pe primarii aflaţi în funcţie. “Din 11 primari în funcţie din capitalele de judeţ, 10 vor candida din nou”, a spus Blaga. Pentru primăriile care nu sunt conduse în acest moment de un edil liberal, PNL va alege un candidat în urma unei competiţii interne, bazată, în special, pe sondaje de opinie.

Competiţia va fi foarte strânsă.  Blaga a precizat cã din cei 23 de primari în funcţie din partea PNL în primãriile de municipii, altele decât cele reşedinţã de judeţ vor mai candida 19, menţionând cã pentru restul funcţiilor s-au înscris în total tot 134 de candidaţi. Blaga a spus cã PNL are 76 de primari de oraşe în funcţie, din care vor candida la locale 70. În total, în competiţia internã a PNL pentru desemnarea candidaţilor la primãriile de oraşe, s-au înscris 292 de liberali.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite