Mesaj primit de Adriana Săftoiu de la o absolventă de Teologie: „Sunteţi nişte cretini! Ne ucideţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Săftoiu, deputat PNL Sursa Facebook Ana Adriana Săftoiu
Adriana Săftoiu, deputat PNL Sursa Facebook Ana Adriana Săftoiu

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a relatat pe Facebook că, după anunţul ministrului de Interne Marcel Vela referitor la modul în care vor fi distribuite Lumina sfântă şi prescurile de Paşte, a fost sunată de o prietenă, absolventă de Teologie, care i-a reproşat modul în care au fost organizate aceste acţiuni, spunându-i: „Asta faceţi voi acum cu organizarea de Paşte! Ne ucideţi“.

„Prietena mea, absolventă de Teologie, mă sună: "Sunteţi nişte cretini! Încălcaţi porunca a 6-a, să nu ucizi! Asta faceţi voi acum cu organizarea de Paşte! Ne ucideţi". Atât mi-a spus şi a închis”, a scris Săftoiu pe Facebook.

Ulterior, răspunzând unor comentarii, ea a afirmat: „E  prietena mea si când are dreptate...tac că tac”.

De asemenea, ea precizează că prietena sa nu e singura care a sunat să îi bată obrazul.

Adriana Săftoiu a dat dreptate şi unei persoane ca a acuzat că PNL face discriminare pe baza credinţei, pentru că aceia care au sărbătorit Paştele duminca trecută au stat acasă, în carantină, în timp ce pentru BOR se dă derogare. 

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat marţi seară acordul semnat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhie privind acţiunile cu ocazia Paştelui. Lumina Sântă de la Ierusalim va fi distribuită de către voluntari şi de patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune.

„Am semnat un acord de susţinere şi sprijin din partea tuturor forţelor pentru stabilirea unor acţiuni comune. Având în vedere dorinţa de a se oferi Sfinte Paşti şi Lumina Sfântă s-a stabilit:  pâinea binecuvântată în formă de mici prescuri, sfinţită în joia mare, va fi distribuită credincioşilor vineri şi sâmbătă, in intervalul 7- 17, în toare parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul bisericii şi voluntari, cu măsuri de protecţie, cu distanţa specficată ca la magazinele alimentare. În declaraţia pe propria răspundere, credincioşii vor trece”ridicarea Sfintelor Paşti” şi vor preciza numele lăcaşului de cult”, a precizat ministrul.

Pentru credincioşii bolnavi şi cei peste 65 de ani, Paştele vor fi distribuite la domiciliu, vineri, sâmbătă sau duminică, începând cu orele 6.

Distribuirea sfintei lumini se va face de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune, sâmbătă, începând cu ora 20.00. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Lumină de la patrulă: Vela expune poliţiştii la COVID-19 trimiţându-i cu lumânări aprinse în spitale şi în zonele carantinate

USR critică măsurile pentru Paşti: „Mesajul lui Vela, generator de confuzie. Impunem distanţare socială sau facem excepţii?“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite