Ministrul Muncii promite că salariile vor continua să crească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul în care România încă nu are un buget pentru acest an iar analiştii continuă seria de avertizări privind cheltuielile de personal, ministrul Muncii a declarat miercuri seara la Digi24 că salariile românilor vor continua să crească, tinta pentru 2022 fiind de 40,1% din PIB pentru masa salarială.

În contextul în care România este una dintre ţările europene cu una dintre cele mai mici mese salariale, în ciuda creşterilor din ultimul an, ministrul muncii, Marius Budăi, a declarat că „randamentul muncii în România este mai mare ca în Europa” şi că creşterile salariale vor continua.

„Salariile mult sub media europeană, la influenţa la PIB, în contextul în care, şi sunt date pe care le găsiţi la Prognoza, randamentul muncii în România e mai mare ca în Europa. Nivelul salarial e mai mic. Ce discutam despre salarii, masa salarială ca si procent în PIB, unde ne dorim să ajungem până în 2022, şi anume la 40,1% din PIB masă salarială şi trebuie să ajungem pentru că suntem în 2018 e 36,9 - 37,8 în 2020 şi continuăm să creştem.

Aceste date vin pe prognoza noastră din legea salarizării şi pe ce am estimat că se va produce în economie, creşterea PIB”, a explicat ministrul Muncii la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite