PNL atacă la CCR legea prin care se înfiinţează Liceul Romano-Catolic din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO Mediafax
Ludovic Orban. FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională (CCR) legea de înfiinţarea a Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş.

„Am luat decizia de a ataca la CCR legea de înfiinţare a Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş”, a declarat Ludovic Orban, după şedinţa conducerii PNL. „Nu atacăm UDMR, noi atacăm o procedură, care după părerea noastră este neconstituţională, cu atât mai mult cu cât există deja pronunţarea unei puteri - puterea judecătorească - în cazul respectiv şi cu cât iese din regulă că şcolile se înfiinţează, conform legii educaţiei, prin ordin de ministru la propunerea autorităţilor locale“, a completat liderul PNL.

Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri, cu 71 voturi „pentru”, 20 voturi „împotrivă” şi o abţinere proiectul legislativ al UDMR pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, cu predare exclusiv în limba maghiară.

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaţilor la finalul lunii decembrie, cu 18 voturi „pentru” şi o abţinere în comisia de învăţământ a Camerei, iar PMP şi PNL au părăsit sala. Iniţiativa a fost susţinută inclusiv de deputaţii USR, care au explicat că, dincolo de „trocul politic”, se află dreptul copiilor la educaţie.

Liceul cuprinde clase de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, filiera teoretică fiind organizată pe profilurile umanist şi real, iar cea vocaţională pe profilul teologic, specializarea cultul romano-catolic, şi va fi cuprins în reţeaua şcolară începând cu anul şcolar 2018 – 2019, de către Consiliul local Târgu Mureş, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite