Ponta îşi simte finalul: Nu voi bloca o înţelegere fiabilă între coaliţia de guvernare şi preşedinte privind schimbarea premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis, dispus să numească un alt premier de la PSD, Propus de Dragnea FOTO Cosmin Iftode
Preşedintele Klaus Iohannis, dispus să numească un alt premier de la PSD, Propus de Dragnea FOTO Cosmin Iftode

Premierul Victor Ponta spune că este dispus să facă un pas înapoi dacă preşedintele Klaus Iohannis şi liderii coaliţiei de guvernare se înţeleg să-l înlocuiască cu un alt prim-ministru din actuala formulă guvernamentală. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, pregăteşte debarcarea lui Victor Ponta după Congresul PSD, potrivit unor surse din PSD.

„Dacă rămâne coaliţia actuală, da. În niciun caz nu eu sunt cel care voi bloca o asemenea înţelegere între coaliţia de guvernare şi preşedinte, dar o înţelegere fiabilă. Care este persoana, cum se fac lucrurile, nu aşa: 'Dă-ţi tu demisia că mai vorbim noi mai departe. Nu eu sunt problema. Eu m-am uitat pe sondajele făcute de PNL şi sunt mai mulţi cei care zic: 'Lăsaţi să-şi termine mandatul, faceţi-vă voi un guvern bun, faceţi ceva şi vom vedea'. Nu e o chestie de joacă. Hai să ne supărăm, să plecăm şi guvernează ... cine?“, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta va fi lăsat fără sprijin politic chiar de propriul partid, după Congresul PSD în care va fi validat Liviu Dragnea ca nou şef al social-democraţilor, spun surse politice pentru „Adevărul“. Viitorul premier va fi dat tot de o majoritate strânsă în jurul PSD.

„În săptămâna următoare Congresului, Dragnea va convoca rapid un BPN şi va supune la vot retragerea sprijinului politic pentru Victor Ponta. Nu ştiu dacă Dragnea a vorbit cu Iohannis sau nu, dar pare foarte sigur că tot noi vom da un alt premier şi vom rămâne la putere“, mai spun sursele citate.  Scenariul pare să-i convină  şi preşedintelui Klaus Iohannis. Surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale susţin că şeful statului nu va încerca să forteze o majoritate în jurul PNL, ci va numi premierul propus de coaliţia strânsă în jurul PSD. „Pe cine vor propune, acela va fi premier, indiferent cum îl cheamă. Important este să plece Ponta. Klaus Iohnnis nu este Traian Băsescu să facă jocuri“, spun surse de la Cotroceni pentru „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite