Preşedintele PSD Vaslui cere organizarea imediată a CEX pentru ”a lămuri situaţia creată în partid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lupte interne în PSD
Lupte interne în PSD

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a anunţat, vineri seară, că i-a solicitat lui Dragnea convocarea Comitetului Naţional Executiv (CEX) pentru săptămâna viitoare, chiar luni sau marţi, pentru ”a lămuri situaţia din partid”. Acesta a invocat o ”ruptură evidentă” şi ”o autonomizare a premierului în raport cu majoritatea care-l susţine”, dar şi-a exprimat speranţa că nu se va ajunge la ”zguduiri cu efecte negative”, putându-se reveni la dialog.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că mai mulţi colegi de partid i-au cerut să-i solicite liderului PSD, Liviu Dragnea, convocarea imediată a CEX.

”Nu sunt un fan al domnului Liviu Dragnea, sunt un fan al PSD. Nu cred că are nevoie de aliaţi în momentul acesta, ci de oameni conştienţi de situaţia care s-a creat în partid. Colegii m-au rugat să-i transmit domnului Dragnea solicitarea de a convoca imediat CEX în zilele următoare, luni, marţi, pentru a lămuri situaţia dn partid”, a declarat Dumitru Buzatu.

Întrebat care este situaţia care ar trebui lămurită, acesta a vorbit despre ”raportul dintre Guvern şi partid, ruptura evidentă care se creează şi riscă să se adâncească, o autonomizare a premierului în raport cu majoritatea care-l susţine”.

”Autonomizare a premierului în raport cu majoritatea care-l susţine este o formulă cuprinzătoare  - Guvernul nu mai aplică un dialog constructiv cu partidul”, a mai spus liderul PSD Vaslui.

Potrivit acestuia, ”soluţia de dorit” ar fi întoarcerea la un dialog constructiv, la consultare între premier şi partid pentru a a nu ajunge la ”zguduiri cu efecte negative”.

Buzatu şi-a exprimat speranţa că nu se va ajunge din nou la moţiune de cenzură.

”Sper că premierul va avea eleganţa, în cazul în care se ajunge aici, să-şi respecte promisiunea şi să demisioneze”, a mai spus Buzatu care a afirmat că, până la CEX-ul programat la finalul lunii este ”mult, mult prea mult”.

Anterior, la Digi 24, Buzatu a afirmat că situaţia ”trebuie tranşată”, iar ”lucrurile trebuie puse la punct”.

”Ori ne vedem de treabă şi mergem înainte, ori actualul Executiv va trebui să plece”, a spus Buzatu.

Şi deputatul PSD Cătălin Rădulescu a solicitat întrunirea urgentă a CEX pentru a discuta despre o eventuală schimbare a Guvernului după „ieşirea necontrolată şi nestatutară” a premierului Tudose şi insubordonarea sa faţă de deciziile partidului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, vineri, că el încă speră ca Mihai Tudose să rămână prim-ministru.

"Eu încă sper ca Tudose să rămână prim-ministru", a declarat Liviu Dragnea, vineri, întrebat despre solicitarea lui Cătălin Rădulescu.

Dragnea a făcut aceste declaraţii la Bacău, el aflându-se în aceste zile într-un turneu prin judeţele Moldovei, unde se întâlneşte cu liderii filialelor PSD. Liviu Dragnea este însoţit de vicepremierul Paul Stănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite