Proiect PNL pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman a făcut anunţul privind depunerea proiectului. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Roman a făcut anunţul privind depunerea proiectului. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PNL anunţă că a depus un proiect de lege care vizează modificarea Statutului senatorilor şi deputaţilor, proiect conform căruia parlamentarii ar urma să nu mai beneficieze de indemnizaţia pentru limită de vârstă, adică de pensie specială.

Anunţul privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari a fost făcut, luni, de către liderul deputaţilor PNL, Florin Roman. Liderul liberal a subliniat, într-o declaraţie de presă, liberalii au depus  un proiect de lege care vizează statului parlamentarilor, în acord cu o decizie a CCR. Roman a punctat că nu există niciun motiv ca proiectul să mai fie atacat la CCR.

„Proiectul nostru de lege cuprinde toate observaţiile emise de Curtea Constituţională pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere nu vor mai avea niciun  motiv să respingă sau să declare neconstituţional un proiect de lege care este făcut în baza solicitărilor celor de la Curtea Constituţională. (...) Preia în întregime observaţiile Curţii Constituţionale şi sper ca el să fie adoptat în regim de urgenţă pentru că partidele mari din Parlamentul României, cel puţin declarativ, au spus că vor susţine orice proiect de lege constituţional pentru eliminarea pensiilor senatorilor de deputaţilor”, a afirmat Florin Roman.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite