USR a făcut blat cu PSD în Sectorul 6.  Bugetul propus de primarul Mutu a trecut cu votul decisiv al USR. Năsui: Consiliera va fi exclusă din USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR a votat decisiv proiectul de buget al Primăriei Sectorului 6 din Capitală, propus de primarul PSD Gabriel Mutu. „Acel vot a făcut diferenţa. Cum era aia cu aceeaşi mizerie”, reclamă Ciprian Ciucu, liderul PNL Sector 6. Potrivit surselor „Adevărul”, consilierul USR care a votat alături de PSD este Isabela Boţogan. Preşedintele USR Bucureşti Claudiu Năsui a precizat că aceasta din urmă va fi exclusă din partid - „avem 0 toleranţă la blaturi”.

„Bugetul Primăriei Sectorului 6 a trecut cu votul unui consilier USR. Acel vot a făcut diferenţa.

Cum era aia cu aceeaşi mizerie?

Facts: PNL ii da afară pe blatisti şi de la PMB şi de la Sectoare. Aştept reacţia USR Sector 6, nu este pentru prima data”, a scris Ciucu pe Facebook.

De altfel, şi anul trecut USR a votat în favoarea bugetului propus de primarul PSD.

Claudiu Năsui: Consiliera va fi exclusă din USR. Nu va mai beneficia niciodată de sprijin politic

Preşedintele USR Bucureşti Claudiu Năsui a precizat pe Facebook că votul consilierei „ne-a luat prin surprindere”, şi că Alexandru Gădiuţă, candidatul partidului pentru primăria Sectorului 6, a fost „şocat” de ce s-a întâmplat.

„USR are 0 toleranţă faţă de vechile blaturi din clasă politică. Votul consilierei noastre de la sectorul 6 ne-a luat prin surprindere. Nu este primul caz de buget controversat care trece zilele acestea, dar este prima dată când este cu un vot de la USR.

Zilele trecute acelaşi lucru s-a întâmplat în consiliul general al capitalei şi la sectorul 1, dar acolo fuseseră cumpăraţi consilieri PNL. Am vorbit acum cu candidatul nostru pentru primăria sector 6, Alexandru Gâdiuţă, care a fost prezent la şedinţă şi care a fost şocat de ce s-a întâmplat”, a precizat Năsui pe Facebook.

Acesta din urmă a subliniat mai apoi că aceasta va fi exclusă din partid, punctând că USR are „0 toleranţă” pentru blaturi.

„Votul consilierei noastre este o mare dezamăgire. Trebuie să ne asumăm greşeala de a fi susţinut-o în 2016 şi să acţionăm în consecinţă. De aceea voi propune retragerea sprijinului politic şi excluderea din USR a consilierei la următoarea şedinţă a Biroului municipal Bucureşti.

Consiliera USR va fi exclusă din USR şi nu va mai beneficia vreodată de sprijinul politic al USR. Avem 0 toleranţă la blaturi şi la vechile metehne din clasa politică”, a conchis Năsui.

În urmă cu câteva ore, USR critica pe Facebook PNL pentru că doi consilieri liberali au votat proiectul de buget al Primăriei Sectorului 1, afirmând că „USL trăieşte”. Totodată, formaţiunea i-a criticat pe liberali că votează „cot la cot” cu PSD.

„De câte ori este vorba despre banii bucureştenilor, PNL face blat cu PSD. Bugetul fantezist propus de primarul PSD Daniel Tudorache a trecut astăzi cu două voturi de la consilierii PNL. Indiferent de explicaţiile, scuzele şi sancţiunile pe care liberalii le vor aplica, răul a fost făcut! Este un buget fantezist care include venituri nerealiste, din taxe nesustenabile, care nu au fost încă aprobate şi care sunt la limita legalităţii. Nu este prima dată când consilierii PNL votează cot la cot cu PSD şi nu este prima dată când USR semnalează această situaţie. Acum câteva zile, doi consilieri municipali liberali au votat bugetul propus de Gabriela Firea în CGMB. Din păcate, timp de 4 ani, conducerea PNL a tratat cu îngăduinţă sau chiar complicitate colaborarea unora dintre consilierii liberali cu primarul PSD. Iar costul acestei complicităţi a fost plătit din plin de toţi cetăţenii din Bucureşti”, a precizat USR Bucureşti.

Continuă blaturile la PNL Bucureşti. Doi consilieri liberali au votat bugetul PSD pentru primăria Sectorului 1. Burduja: Cei doi vor suporta consecinţele

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite