500.000 de doze de vaccin antigripal, cumpărate de Ministerul Sănătăţii. Când începe campania naţională de imunizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Sănătăţii a achiziţionat doze de vaccin de 5,7 milioane de euro FOTO Adevărul
Ministerul Sănătăţii a achiziţionat doze de vaccin de 5,7 milioane de euro FOTO Adevărul

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat doze de vaccin antigripal în valoare de 5,7 milioane de lei pentru campania naţională de imunizare gratuită care va demara pe 15 octombrie.

Şi în acest an românii se vor vaccina cu ser din import, anunţă realitatea.net, asta în condiţiile în care anul trecut a fost semnat un contract cadru pe trei ani cu o companie din industria farmaceutică, contract reînnoit în acest an, conform realitatea.net.

Potrivit sursei citate, au fost achiziţionate 500.000 de doze de vaccin, care vor fi administrate gratuit persoanelor la risc, adică bătrânilor, bolnavilor cronici, copiilor şi bătrânilor instituţionalizaţi, femeilor însărcinate şi personalului medical.

Şi în toamna anului 2014 au fost achiziţionate tot 500.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost distribuite medicilor de familie prin intermediul direcţiilor de sănătate publică.

Pe aceeaşi temă:

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu: „Facem apel la medici să susţină campania de vaccinare antigripală!”

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, face apel la medicii de familie şi la cei din spitale să susţină campania de imunizare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS), în condiţiile în care până acum au fost folosite mai puţin de 100.000 dintre cele 500.000 de doze cumpărate de MS.

Numărul virozelor creşte, vaccinarea antigripală se face pe genunchi

Vaccinare antigripală gratuită fără vaccin. Aşa descriu medicii de familie campania de imunizare a populaţiei din acest an. Asta în condiţiile în care numărul virozelor respiratorii a crescut considerabil, iar experţii străini atrag atenţia că oricum în acest an eficacitatea vaccinului antigripal ar putea fi scăzută din cauza variaţiilor genetice ale virusului care provoacă gripa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite