România, ţara cu cele mai mici cheltuieli pentru protecţia socială din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protecţia persoanelor în vârstă a avut cea mai mare pondere din totalul cheltuilelilor pentru protecţie socială ale României, foto Arhivă
Protecţia persoanelor în vârstă a avut cea mai mare pondere din totalul cheltuilelilor pentru protecţie socială ale României, foto Arhivă

România a avut în 2017 cele mai mici cheltuieli pentru programele de protecţie sociale din Uniunea Europeană, dedicând doar 14,4% din Produsul Intern Brut, în timp ce media UE a fost de 27,9% din PIB, arată datele publicate astăzi de Eurostat.

Cele mai mari cheltuieli bugetare pentru programele de protecţie socială au fost înregistrate în Franţa (34%), Danemarca (32%) şi Finlanda (31%). 11 state UE au cheltuit în acest domeniu sub 20% din PIB, România plasându-se pe ultimul loc, la mica distanţă de Letonia, Irlanda şi Letonia, toate trei dedicând 15% din PIB protecţiei sociale, mai arată datele Eurostat.

La nivel european, cele mai ridicate cheltuieli au fost cele dedicate protecţiei persoanelor în vărstă, media fiind de aproape 46% din totalul beneficiilor sociale. Ţara cu cea mai mare pondere din PIB dedicată cheltuielilor cu protecţia persoanelor în vârstă a fost Grecia (63%), urmată de Portugalia şi Italia (58%) şi România, cu 56%.

Media cheltuielilor dedicate protecţiei în caz de boală la nivel European a fost de 37%, iar cheltuieile pentru protecţia familiei şi a copiilor au reprezentat puţin sub 9% din totalul beneficiilor sociale la nivel European.

În cazul protecţiei sociale în caz de şomaj, România e cheltuit mai puţin de 1% din totalul cheltuielilor dedicate protecţiei sociale, la polul opus aflându-se Spania (8%) şi Iralnda (9%)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite