Trei bebeluşi născuţi prematur la spitalul focar Suceava au fost trasferaţi la Bucureşti cu elicopterul  VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
smurd elicopter salvare aerodrom

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă, pentru salvarea a patru bebeluşi, care au fost aduşi de la Suceava şi Botoşani la spitale din Bucureşti.

Patru bebeluşi au fost transferaţi cu ajutorul celor două elicoptere SMURD Iaşi de la Suceava şi Botoşani la Bucureşti, sâmbătă după-amiază. „Doi medici, trei asistenţi si patru piloţi au transferat patru bebeluşi în patru incubatoare - trei prematuri de la Spitalul Suceava - aveau între 670 de grame şi 2000 de grame şi un nou-născut de două zile cu malformaţie cardiacă la Maternitatea Giuleşti, respectiv Spitalul Marie Curie.

„Astăzi, la ora 16,02, elicopterul Mi8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, format din echipaj medical aparţinând UPU - SMURD Iaşi, a decolat de la Suceava către Bucureşti, având misiunea de a transporta de urgenţă trei bebeluşi născuţi prematur. La aterizarea în Bucureşti, respectiv ora 18,02, aceştia au fost preluaţi de 3 echipaje de intervenţie pe ambulanţă de transport neonatal UTIM- SMURD Bucureşti şi transportaţi în siguranţă la Maternitatea Giuleşti în vederea acordării îngrijirilor medicale care se impun”, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Totodată, echipajul medical din cadrul UPU-SMURD Iaşi aflat la bordul elicopterului SMURD nr. 342, în serviciu la Punctul de Operare Aeromedical Iaşi, a avut misiunea de a transporta în condiţii de maximă siguranţă, de la Botoşani la Bucureşti, cel de al 4-le-a bebeluş, care prezenta malformaţii cardiace.

Cazurile nu au legătură cu infecţia cu COVID-19”, a declarat, sâmbătă, presei, Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD în regiunea Moldovei. Despre cei trei bebeluşi de la Suceava, directorul interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan a declarat că „sunt trei nou-născuţi cu greutate sub cea normală, foarte mici, au o perfectă stare de sănătate, sunt doar prematuri”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite