CTP analizează semifinala Halep - Bertens: „Bine că a scăpat de acea viperă mică“. Ora partidei de azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Simona Halep (4 WTA) joacă, astăzi, pentru un loc în finala turneului de la Roma. Meciul a fost prefaţat de Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep are şansa de a urca pe podiumul mondial, după ce, acum două săptămâni, căzuse pe locul 8 WTA, rămânând fără punctele de la Madrid 2016.

Constănţeanca de 25 de ani şi-a apărat, între timp, trofeul la turneul deţinut de Ion Ţiriac şi, spre mirarea tuturor, a avansat până în semifinale şi la Roma. Dacă va cuceri trofeul şi aici, Halep va urca pe locul 3 WTA, începând de luni.

Până atunci, Cristian Tudor Popescu a prefaţat duelul Halep - Bertens din semifinale pentru Digi Sport, postul care va transmite, sâmbătă, de la ora 13.00, meciul Simonei. CTP s-a arătat mulţumit că, după victoria lui Bertens cu Gavrilova în sferturi, Halep a scăpat de jucătoarea în faţa căreia a cedat, în 2016, în turul II, la Roma.

Ce a spus?

„Mă bucur că este Kiki şi că nu este acea viperă mică, Gavrilova. Kiki nu pune scurte, nu rupe ritmul, se va bate parte în parte cu Simona, iar Simonei îi convine acest lucru“, a opinat Cristian Tudor Popescu.

El a şi explicat cum a văzut-o pe Simona în această săptămână, la Roma: „De la turneul de la Stuttgart până acum Simona a dovedit o stare remarcabilă de echilibru interior. Ştiţi ce face foarte bine Simona acum? Digeră greşelile. Când pierzi uşor un punct, cel mai bine e să spui <<A fost doar o minge, e doar un punct>>. Dacă vei conştientiza asta nu vei mai pierde şi alte puncte din cauza acestei greşeli. Asta se întâmplă când nu poţi digera imediat greşeala, pentru că mintea îţi rămâne fixată acolo. A făcut destule greşeli Simona, a fost un meci de nivel mediu (n.r. - cel cu Kontaveit în sferturi). E vulnerabilă la scurte, e vulnerabilă la mingile din faţă, dar reuşeşte să le asimileze şi să treacă repede peste ele şi să îşi facă jocul ei de bază, jocul defensiv - agresiv. Ştiam că nu are şanse să o clintească pe Simona, care are un psihic pregătit pentru meciuri de 3 ore. Când începe un meci, e pregătită să joace trei seturi, trei ore, indiferent de valoarea adversarei din faţă. Ea intră pe teren cu umilinţă, în sensul bun al cuvântului, indiferent de adversară, e dispusă să facă ce trebuie ca să câştige“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite