Galatasaray vrea transferul definitiv al lui Florin Andone. Ce sunt dispuşi să facă turcii pentru semătura românului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lui Galatasaray, Fatih Terim, este impresionat de evoluţiile atacantului şi le-a cerut şefilor grupării să facă tot posibilul pentru a obţine transferul definitiv al românului.

Andone, 25 de ani, a fost transferat la gruparea engleză în vara anului 2018, de la Deportivo la Coruna, pentru şase milioane de euro. Românul a petrecut doar un an la Brighton & Hove, grupare cu care are contract până în 2023,  dar nu a reuşit să rupă gura târgului, motiv pentru care a fost împrumutat pentru un sezon la Galatasaray Istanbul, preţul tranzacţiei fiind de 700.000 de euro.

După ce a ajuns în Turcia, internaţionalul român a fost mai mult rezervă, fiindu-i foarte greu să prindă echipa în condiţiile în care pe postul său trebuie să lupte cu Radamel Falcao şi Ryan Bael. Andone a profitat însă de accidentarea columbianului şi a avut prestaţii foarte apreciate de tehnicianul Fatih Terim, reuşind să marcheze de două ori în şapte partide jucate în campionat şi Ligă.

În contractul dintre Galata şi Brighton nu este însă prevăzută şi o clauză de cumpărare, motiv care îi încurcă foarte tare başkani. Turcii au primit deja un refuz din partea englezilor în privinţa primei oferte de 5 milioane de euro pentru cumpărarea definitivă a internaţionalului român, dar presa din Istanbul  scrie că oficialii grupării nu au de gând să renunţe aşa de uşor şi vor continua negocierile cu clubul englez. „Negocierile vor reîncepe săptămânile care urmează. Andone este noul favorit al antrenorului Fatih Terim, iar fanii îl iubesc. S-a descurcat remarcabil în absenţa vedetei Falcao”, a scris cotidianul turc Fanatik. Speranţele turcilor că vor reuşi transferul au crescut în ultimele zile, după ce managerul lui Brighton, Graham Potter, s-a declarat mulţumit de atacanţii din lot şi a anunţat că nu are nevoie de întăriri, în perioada următoare. 

Românul are o cotă de transfer de 10 milioane de euro, dar un motiv pentru care cei de la Brighton sunt dispuşi să mai lase din preţ îl reprezintă salariul foarte mare încasat de jucător, 2.5 milioane pe an.

Titular împotriva lui Real Madrid

Deoarece columbianul Falcao este în continuare în recuperare, el urmând să revină abia luna viitoare la antrenamente, Florin Andone va fi titular cert la meciul de astăzi, cu Real Madrid, din etapa a 4 -a a Ligii Campionillor. În urmă cu 3 săptămâni, în partida pierdută la limită la Istanbul, 0-1, românul a ratat două mari ocazii de gol, dar a avut o prestaţie apreciată de toată lumea,

Fără gol înscris în primele trei meciuri din Ligă Campionilor, Galatasaray ocupă ultimul loc în grupa A, cu un singur punct, în timp ce Real a pierdut la scor cu PSG, a scos cu noroc un egal cu Brugge şi a învins-o doar pe adversara din această seară.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite