Alternative naturale la cafea. Înlocuitori cu gust asemănător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alternative naturale la cafea. Înlocuitori cu gust asemănător
Alternative naturale la cafea. Înlocuitori cu gust asemănător

Cei care se gândesc să bea mai puţină cafea sau din diferite motive nu mai au voie să bea, pot alege alternative naturale la cafea, câţiva înlocuitori cu gust asemănător.

Comisia Europeană analizează dacă nu cumva cafeaua devine o problemă de sănătate în unele cazuri. Asta fiindcă potrivit studiilor realizate de ei în 13 ţări, a reieşit că un număr mare de oameni depăşesc 400 de miligrame de cafea pe zi (limita maximă admisă), care înseamnă cam 4 căni de 250 ml. Cei mai mulţi sunt în Danemarca, Olanda şi Germania.  

Dacă bem prea multă cafea s-ar putea să simţim şi efecte negative. Există cazuri în care cafeaua poate deteriora mucoasa organelor gastrointestinale. Poate cauza gastrită şi ulcer. Unii pot resimţi după ce beau cafea o stare de nervozitate, pot deveni anxioşi, cu o stre crescut de iritabilitate. De asemenea, studiile arată că la unele persoane creşte nivelul de stres. 

Specialiştii de la Universitatea Carnegie Mellon au realizat un studiu care arată că excesul de cafea creşte tensiunea arterială. Medicii îi atenţionează pe cei care iau des analgezice să aibă grijă în ceea ce priveşte cafeaua. Băutura combinată des cu paracetamol şi alte analgezice poate afecta ţesutul hepatic.  

Alternative naturale la cafea. Înlocuitori cu gust asemănător

Cicoarea. Alternativă naturală la cafea. Înlocuitor cu gust asemănător. Este unul dintre cei mai populari înlocuitori pentru cafea. Are o aromă similară cafelei şi nu produce efecte negative. De asemenea, se spune că are efecte în stimularea activităţilor psihice. Este revitalizantă şi combate astenia, depresia sau starea de somnolenţă. 

Oshawa. Alternativă naturală la cafea. Înlocuitor cu gust asemănător. Este prezentată ca un fel de cafea produsă din cicoare, orez şi năut. Ar avea efecte benefice în ceea ce priveşte stimularea capacităţii intelectuale, elimină durerile de cap şi îţi dă energie.

Ceaiul negru. Alternativă naturală la cafea. Este tipul de ceai care conţine cofeină, însă în cantităţi mult mai reduse decât cafeaua. Îl puteţi combina cu lapte. Are efecte energizante, însă nu la fel de intense precum cafeaua. 

Ceaiul de lemn dulce. Alternativă naturală la cafea. Potrivit specialiştilor, creşte nivelul de adrenalină şi au un gust aromat, foarte bun. Atenţie, dacă e consumat în cantităţi foarte mari poate avea efect laxativ.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite