Postul TV Realitatea Plus, amendat după ce o moderatoare a dat cu tămâie în studio ca să „scoată dracii” din Ligia Deca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul TV Realitatea Plus a fost sancţionat marți de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu amendă în valoare de 20.000 de lei pentru acțiunile moderatoarei Alexandra Păcuraru care a dat cu tămâie în platoul emisiunii.

 Alexandra Păcuraru
Moderatoarea Alexandra Păcuraru a dat cu tămâie în platoul emisiunii. Foto Aresel (Arhivă)

Întâmplarea a avut loc în cadrul unei ediții din 15 martie în care se discuta problema diversității de gen și a orientării sexuale a tinerilor. Totul a început de la o scrisoare deschisă adresată de cultele religioase ministrului Educației, Ligia Deca, prin care solicitau eliminarea mai multor articole din proiectul legii Educației. Cerinţele se referă la definirea diversității și obligativitatea profesorului de a o promova în școală, conform PaginadeMedia

Dau drumul la… la tămâie. (…) Deca care vrea să pună cruce pe Educaţie şi să diversifice tot, ca la draci acolo. La draci poţi să faci orice, doamna ministru al Educaţiei, pe noi lasă-ne aşa cum ne-a lăsat Dumnezeu. Te rog. Luaţi mâna de pe copiii noştri”, a afirmat moderatoarea în cadrul emisiunii.

Cred că a fost informată, că aici sfârâie tămâia. Daţi-i şi scris lu’ Leca. Lu’ Leca, lu’ Deca, că sfârâie tămâia la mine. O fi semn bun, o fi semn rău, ea să ne zică. Şi of, Doamne, dacă ai face o minune să se ducă tămâia asta uite aici, asta uite aici. Ia să ducă dracii să sfârâie”, a mai adăugat Păcuraru. 

Întrunit în şedință publică, CNA a decis să sancționeze Realitatea Plus cu 4.000 de euro pentru ediția din 15 martie a emisiunii „România suverană”, în cadrul căreia televiziunea nu a respectat dispozițiile articolului 47 alineatul 3 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. 

Aici nu e vorba nici despre ton şi nici despre subiect. E vorba despre felul în care un subiect important a fost…nici nu pot să spun dezbătut, că de fapt nu a fost o dezbatere.  Acum e treaba dânsei (moderatoarei) dacă vrea să aibă în studio scene de Evul Mediu timpuriu cu tămâie şi cu tot felul de chestiuni de felul acesta şi să vorbeşti despre draci”, a declarat membru CNA, Dorina Rusu, în cadrul ședinței.  

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite