Ciprian Tătărușanu a semnat cu Abha. Salariul regesc cu care a fost convins de arabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Tătărușanu (37 de ani), unul dintre puținii jucători care ne reprezentau România în fotbalul adevărat, a ales banii arabilor, deși a avut oferte de la echipe din vestul Europei.

Ciprian Tătărușanu a bătut palma cu formația arabă. Foto Abha Club
Ciprian Tătărușanu a bătut palma cu formația arabă. Foto Abha Club

Rămas liber de contract după plecarea de la AC Milan, portarul a semnat deja angajamentul cu noul club Abha Club, echipă care evoluează în prima ligă din Arabia Saudită. E drept că valoarea fotbalului din Golf nu e cea din Europa, însă Ciprian Tătărușanu va avea de apărat șuturile unor staruri ca Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Karim Benzema sau N’Golo Kante (ambii Al Ittihad), alți fotbaliști care au acceptat să ridice nivelul sportului arab, contra unor sume amețitoare.

Câștigă mai puțin ca la AC Milan

Fostul portar, retras din naționala României în 2020, va fi plătit regește de formația din Arabia Saudită, cu 1,8 milioane de euro pentru cei doi ani pe care îi va petrece la Abha Club. Chiar dacă suma se apropie, dar nu o depășește pe cea pe care o câștiga la AC Milan: 1,2 milioane de euro pe un sezon, românul se poate declara mulțumit. Asta pentru că, după încheierea contractului cu ”Diavolii roșii”, ”Tătă” a fost ofertat de Empoli, Torino și Lecce, însă sumele pe care acestea le puteau plăti erau mult mai mici.

Ciprian Tătărușanu a mai jucat pentru Gloria Bistrița, Juventus București, FCSB, Fiorentina, Nantes și Lyon. Cu AC Milan, a câștigat titlul în Serie A în 2022 și a evoluat în 37 de partide în 3 stagiuni.

Nu a fost prima opțiune a arabilor

Portarul român nu a fost însă prima variantă a arabilor. Conform jurnaliștilor din Golf, conducerea clubului Abha a încercat să îl transfere pe Lukasz Skorupski, de la Bologna. Portarul polonez a refuzat însă să părăsească fotbalul european și a decis să rămână alături de clubul din Serie A, motiv pentru care oficialii clubului Abha s-au oprit la Ciprian Tătărușanu.

Orașul Abha este situat în munți, astfel că temperaturile sunt suportabile în această zonă. Mediile lunare variază între 26 de grade Celsius în decembrie și 35 de grade în iunie. În capitala regiunii Asir s-au înregistrat câteva atentate, cel mai sângeros având loc în 2015, când o mare moschee din Abha a fost atacată și mai mulți oameni au fost uciși. În ultimii ani, au avut loc câteva atentate, inclusiv la aeroportul din oraș, responsabili fiind teroriștii yemeniți.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite