Protest al Sindicatului Naţional Tineret şi Sport în faţa Agenţiei Naţionale pentru Sport

0
Publicat:

Sindicatul Naţional Tineret şi Sport (SNST) a organizat, marţi, în faţa Agenţiei Naţionale pentru Sport, un miting de protest, prin care angajaţii au solicitat majorarea salariilor cu 25%, însă reprezentanţii ANS au oferit cu cinci procente mai puţin.

Elisabeta Lipă și Gabriel Toncean conduc Agenția Națională pentru Sport. FOTO: Arhiva Adevărul
Elisabeta Lipă și Gabriel Toncean conduc Agenția Națională pentru Sport. FOTO: Arhiva Adevărul

La miting au participat aproximativ 200 de salariaţi, care au venit cu vuvuzele, tobe şi pancarte.

"Problema cea mare este salarizarea foarte mică, avem antrenori cu studii superioare cărora nu li se recunosc studiile superioare şi sunt plătiţi la nivelul celor cu bacalaureat. Avem oameni care muncesc sâmbăta şi duminica şi nu sunt plătiţi. Nu sunt nici măcar pontaţi. Marea majoritate suntem la salariul minim cu multe inechităţi în salarizare. Am solicitat o majorare de 25%, agenţia a venit cu o contraofertă de 20%. Ne-am întors la popor care a spus că nu acceptă, pentru că şi aşa este foarte decent acest procent de 25% şi că nu vom înceta protestele până nu vom obţine 25%", a declarat pentru AGERPRES liderul SNST, Andi Nagy.

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, s-a întâlnit cu protestatarii veniţi în faţa sediul ANS, însă discuţiile nu au ajuns la niciun rezultat.

"Doamna Lipă a coborât în faţa protestatarilor, dar ne-a dezamăgit. Am crezut că vine cu veşti bune, dar constatăm că după 10 luni de la preluarea mandatului nu s-a făcut absolut nimic pentru a îmbunătăţi salarizarea sau condiţiile noastre de muncă. Sigur vom obţine şi cei 5%, oamenii sunt hotărâţi, nu mai acceptă. Şi dacă nu se va rezolva aici, mergem mai departe la Ministerul Muncii, dacă nici acolo, ne pregătim să mergem la Guvern, să ne cerem drepturile. De aici plecăm în marş la Ministerul Muncii, unde avem un protocol prin care se va chema o delegaţie a reprezentanţilor noştri pentru discuţii", a adăugat Nagy.

Începând cu data de 21 martie 2024, SNST a declanşat un protest la nivel naţional, acţiune pe o perioadă nedeterminată prin care solicită majorarea cu 25% a salariilor din Sport şi Tineret.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite