Un șofer de tir din România care se uita la film în timp ce conducea a omorât un bărbat în Franța

0
Publicat:

Un accident de circulație a avut loc pe 7 martie la Saint-Goin (Pyrénées-Atlantiques): un camion care transporta porumb s-a ciocnit cu un utilaj de construcții. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost ucis.

Accident grav cu un autotren implicat FOTO: Arhivă
Accident grav cu un autotren implicat FOTO: Arhivă

Accidentul de la Saint-Goin (Pyrénées-Atlantiques) a făcut vâlvă. Șoferul unui camion , un român în vârstă de 23 de ani care locuiește în Spania,  a pierdut controlul vehiculului său înainte de a intra în coliziune cu un alt camion, un utilaj de construcții, pe un drum departamental. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost ucis în urma coliziunii, potrivit Sud-Ouest.

Joi, 14 martie, după ce a fost spitalizat, tânărul șofer a fost dus la Parchetul din Pau (Pyrénées-Atlantiques) pentru a fi prezentat în fața instanței de judecată, în timp ce a fost deschisă o anchetă judiciară pentru "omor involuntar". Potrivit primelor informații furnizate de procuratură, șoferul camionului, care transporta porumb, a ieșit brusc de pe șosea. Tânărul le-a spus anchetatorilor că se uita la un film când s-a produs coliziunea. Șoferul a spus că nu se uita la ecran, ci doar asculta filmarea, scrie ladepeche.fr.

Practica este însă interzisă de Codul Rutier: "Este interzisă plasarea în câmpul vizual al conducătorului unui vehicul aflat în trafic a unui dispozitiv care funcționează cu un ecran și care nu constituie un ajutor pentru conducere sau navigație", prevede legea. Sunt permise doar dispozitivele GPS.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite