Zelenski și Orban, întâlnire în Argentina la învestirea președintelui Javier Milei

0
Publicat:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și prim-ministrul ungar Viktor Orban au avut o discuție scurtă în timpul inaugurării președintelui argentinian Javier Milei, duminică, conform unui video de pe canalul YouTube al Senatului argentinian, potrivit Reuters.

Între cei doi oameni de stat există disensiuni fățișe
Între cei doi oameni de stat există disensiuni fățișe FOTO Profimedia

Nu au fost furnizate detalii imediat despre ceea ce au discutat cei doi.

Presa ucraineană speculase anterior că cei doi s-ar putea întâlni la Buenos Aires pentru a rezolva diferențele legate de aspirațiile Kievului pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Cei doi oameni de stat au fost surprinși schimbând câteva cuvinte timp de aproximativ 20 de secunde în timp ce se plimbau printre ceilalți invitați în parlamentul argentinian, înaintea summitului Uniunii Europene săptămâna viitoare.

Decizia summitului va stabili dacă se vor începe negocierile de aderare cu Ucraina. Orban a afirmat în repetate rânduri că se opune începerii acestor negocieri acum, iar orice decizie trebuie să fie luată în unanimitate.

Orban a amenințat și că va bloca eforturile de a acorda Kievului 50 de miliarde de euro în sprijin bugetar până în 2027, deși un oficial senior a declarat vineri că UE va găsi modalități de a susține financiar Ucraina chiar dacă Ungaria va exercita dreptul de veto.

Anul trecut, premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat în discursul de victorie de după alegerile parlamentare de duminică, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se numără printre adversarii săi, alături de „birocraţi de la Bruxelles” şi de media internaţională.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite