Politico: Pentagonul nu a informat Casa Albă despre spitalizarea lui Austin timp de trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul, citând oficiali, relatează că reprezentanții Casei Albe au aflat despre spitalizarea secretarului american al Apărării, care a avut loc la 1 ianuarie, abia joi, și „a venit ca un șoc pentru conducerea superioară”.

Secretarul american al apărării, Lloyd și generalul Miley. Foto: EPA-EFE
Secretarul american al apărării, Lloyd și generalul Miley. Foto: EPA-EFE

Departamentul Apărării al SUA a ținut secrete de Casa Albă informații despre spitalizarea șefului Pentagonului, Lloyd Austin, timp de trei zile, a relatat Ziarul Politico citând o serie de oficiali ai instituției. Potrivit acestora, reprezentanții Casei Albe au aflat despre spitalizarea șefului Pentagonului, care a avut loc la 1 ianuarie, abia joi, ceea ce „a venit ca un șoc pentru conducerea superioară, inclusiv pentru asistentul prezidențial american pentru securitate națională, Jake Sullivan”. „Nu ar fi trebuit să se întâmple așa”, a spus un oficial. „O mare, foarte mare parte a conducerii nu știa despre asta”, a adăugat o altă sursă.

Oficialii Pentagonului au declarat publicației că nici măcar oficiali militari americani înalți nu au fost la curent cu starea lui Austin până la declarația oficială a serviciului de presă de vineri. Un oficial al departamentului a spus că i s-a spus că șeful Pentagonului va lucra de acasă timp de o săptămână.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al departamentului Patrick Ryder a explicat că întârzierea cererii de spitalizare a lui Austin a avut loc din mai multe motive. „Pe măsură ce situația a evoluat, a trebuit să luăm în considerare mai mulți factori, inclusiv probleme medicale și confidențiale”, a spus acesta pentru Politico.

Austin a fost internat pe 1 ianuarie din cauza complicațiilor unei proceduri medicale recente. Acum a revenit la sarcinile sale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite