Un pasager a încercat să deschidă ușa avionului în timpul zborului. Aeronava a revenit pe aeroportul de unde a decolat VIDEO

0
Publicat:

Un zbor American Airlines a fost nevoit să se întoarcă la Albuquerque după ce un bărbat a încercat să deschidă ieșirea de urgență, spun pasagerii.

Bărbatul a fost pus la pământ de pasagerii din avion FOTO: captură video
Bărbatul a fost pus la pământ de pasagerii din avion FOTO: captură video

Zborul 1219 cu destinația Chicago "s-a întors la ABQ la scurt timp după decolare din cauza unei perturbări în cabină care a implicat un client turbulent", a declarat un purtător de cuvânt al American Airlines într-un comunicat. "Zborul a aterizat în siguranță, iar aeronava a fost întâmpinată de forțele de ordine locale la sosire", scrie edition.cnn.com.

Incidentul a început după aproximativ douăzeci de minute de zbor, a declarat pentru CNN pasagerul Zach Etkind. "Am auzit oameni țipând în spate... Am crezut că băieții se bat, dar era un bărbat care încerca să deschidă ușa".

Bărbatul, care stătea la ieșirea de urgență, "a spart fereastra care proteja mânerul" ușii, a declarat o pasageră. "A smuls mânerul unde a expus o parte din ieșirea de urgență și tot vântul s-a năpustit în jos", a spus aceasta.

Mai mulți pasageri l-au adus pe bărbat la sol, iar însoțitorii de bord l-au imobilizat cu bandă adezivă și cătușe flexibile.

Zborul a decolat la ora 13:54 și a aterizat în siguranță înapoi la aeroport la ora 14:45, a declarat un purtător de cuvânt al Albuquerque International Sunport.

Incidentul este doar unul dintr-o serie de perturbări recente ale pasagerilor pe zboruri care i-au lăsat pe unii călători în alertă.

Începând de duminică, anul acesta au fost raportate la FAA peste 250 de incidente cu pasageri indisciplinați de către echipajele de zbor, potrivit agenției. Numărul rapoartelor a ajuns la aproape 6.000 în 2021, potrivit datelor FAA, deoarece mai mulți pasageri au revenit la călătoriile cu avionul după un declin în timpul pandemiei Covid-19. Mai mult de 2.000 de rapoarte privind pasagerii indisciplinați au fost făcute atât în 2022, cât și în 2023, arată datele.

În luna mai anul trecut, un bărbat care a deschis ușa unui avion în timp ce acesta ateriza în Coreea de Sud a declarat poliției că s-a simțit sufocat și a vrut să coboare rapid din avion.

Iar în noiembrie, un bărbat aflat la bordul unui zbor al companiei Southwest Airlines a deschis o ușă de ieșire de urgență și s-a urcat pe aripa avionului în timp ce aeronava se afla la o poartă de îmbarcare în New Orleans.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite