Adeverință medicală la început de an și testarea antidrog în școală, propunerile Prefectului Capitalei pentru prevenirea consumului de droguri

0
Publicat:

Potrivit propunerilor Prefectului Capitalei, Rareș Hopincă, elevii ar putea fi nevoiți să prezinte la începutul anului școlar o adeverință care să ateste că și-au făcut analize de sânge antidrog. O altă propunere pentru prevenirea consumului de droguri în școli adusă în discuție este testarea în școală cu aparat antidrog.  Elevii majori și părinții vor fi chestionați în legătură cu aceste propuneri, potrivit Agerpres.  

Rares Hopinca - Prefectul Capitalei - FOTO Facebook
Rares Hopinca - Prefectul Capitalei - FOTO Facebook

Am decis ca Agenția Națională Antidrog să realizeze un chestionar în trei puncte, prin care testăm opinia părinților și a elevilor majori referitor la: testarea în școală cu aparat antidrog; prezentarea unei adeverințe medicale la începutul anului școlar care să ateste că respectivul copil și-a făcut analize de sânge antidrog (dar care să nu prezinte rezultatele analizelor); introducerea în curiculă a unei ore de educație antidrog în școală.”, scrie Rareș Hopincă într-o postare pe Facebook.

Propunerile vin în urma unei ședințe, ce a avut loc miercuri, 30 August, a Grupului pentru prevenirea consumului de stupefiante, în cadrul protocolului pe care Prefectura l-a semnat cu Agenţia Naţională Antidrog, Direcţia de Sănătate Publică, Jandarmeria, Poliţia, Inspectoratul Şcolar şi Direcţia Regională Vamală, se menționează în postarea prefectului.

Prefectul subliniază că acest chestionar este pentru aflarea părerilor părinților și elevilor majori, iar măsurile vor fi luate după analiza rezultatelor chestionarelor.

Repet, acesta este un chestionar de testare a opiniei părinților și a elevilor majori. Dupa ce vom avea rezultatele acestuia și, pe baza lor, vom fundamenta propuneri concrete. În niciun caz nu vom lua măsuri care contravin intereselor și dorinței părinților și elevilor din școli și licee.”, punctează Prefectul în postarea de pe rețeaua socială.

Rareș Hopincă observă "o deschidere din ce în ce mai mare" a societăţii spre a discuta despre aceste probleme şi evidențiază că dialogul reprezintă "un pas esenţial". De altfel, menţionează că Prefectura Capitalei are rolul de catalizator şi de mediator între instituţiile abilitate să prevină consumul de stupefiante, potrivit Agerpres.

"Direcţia de urmat este de a găsi acele mijloace corecte, legale şi morale prin care să reuşim să combatem consumul acestor substanţe în rândul populaţiei şi, cu precădere, în rândul tinerilor, cea mai vulnerabilă categorie socială din acest punct de vedere", precizează Prefectul Capitalei pe Facebook.   

Acum câteva zile , și Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu anunța că analizează posibilitatea  testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli,  dacă manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, potrivit G4Media. Anunțul vine în urma finalizării anchetei Corpului de Control al ministerului privind accidentul din localitatea 2 Mai. Testarea se va face doar cu acordul părinţilor, precisa Ministrul de Interne, potrivit sursei citate anterior.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite