Cristian Plută, director adjunct al ASSMB, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

0
Publicat:

Cristian Plută, director adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) din cadrul Primăriei Capitalei, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care este acuzat de luare de mită. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Directorul adjunct al ASSMB, Cristian Plută, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de luare de mită, dar și că a permis accesul unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,

DNA a prezentat în referatul de arestare modul în care au acționat inculpații în dosarul în care directorul adjunct al ASSMB este acuzat de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit, Cristian Plută ar fi susținut că vrea să își facă o casă cu banii obținuți ca mită pentru favorizarea unor persoane în conducerea spitalelor sau a unor societăți comerciale în procedurile de achiziție publică. 

Informațiile furnizate mai arată că discuțiile au privit conducerea Spitalului Colentina. Martora a precizat că în cadrul întâlnirii „Plută Cristian i-a zis că, dacă nu se opune cineva (cu referire la viceprimarul Capitalei), persoana despre care știe că se numește Silviu are o persoană care ar vrea să vină manager și ar fi dispusă să dea suma de 20.000 euro pentru acest lucru”.

„Potrivit primei declarații a martorei (.....), Plută Cristian a realizat o înțelegere cu reprezentanții societăților care au câștigat licitația la procedura de achiziție privind acordul cadru intitulat Execuție lucrări de reparații, reabilități și modernizări la unitățile sanitare și imobilele aflate în administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Mediale București, care a presupus remiterea unor sume de bani corespunzătoare procentului de 5% din valoarea facturilor emise, după plata acestor facturi”, mai relatează referatul DNA.

„În urma punerii în executare a mandatelor de supraveghere tehnică, au rezultat date privind comiterea altor infracțiuni de către persoanele cercetate în prezentul dosar”, a mai arătat DNA cu privire la cea de-a doua acuzație care îi este adusă directorului adjunct al ASSMB. Potrivit anchetatorilor, în urma supravecherilor, a reieșit că adjunctul Cristian Plută a furnizat caietul de sarcini pentru servicii de urgență prevenire și stingere incendii, procedură demarată în beneficiul a patru spitale.

Dezvăluirile au fost făcute chiar de șefa ASSMB, Oana Gabriela Sivache, care a colaborat anchetatorii și a predat banii autorităților.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite