Reactia MAE în cazul românilor arestați în Grecia după ce au fost prinși cu cuțite în vamă

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reacționat, după o zi, la incidentul privind arestarea a șapte români înarmați cu cuțite în Grecia. Potrivit instituției, autoritățile elene nu au solicitat intervenția statului român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) / Foto: Arhivă
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) / Foto: Arhivă

„Reprezentantul oficiului consular a întreprins demersuri pe lângă autoritățile competente, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și situația juridică a persoanelor în cauză. MAE menționează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat oficiul consular în legătură cu acest incident, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest caz”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, MAE precizează că Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune, conform competențelor legale.

„MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asiatență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088 și +30 2310 340089 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, cu caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de urgență al consulatului: +30 6906 479076”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, șapte români au fost arestați, joi, în Grecia, după ce au fost prinși înarmați cu mai multe cuțite în drum spre un meci de fotbal. Autoritățile elene au anunțat că aceștia sunt parte din galeria Lupilor Galbeni de la Petrolul Ploiești și că au fost prinși la vama elenă Promachonas. Românii se îndreptau către Pireu, pentru a merge la meciul dintre Olympaikos Pireu și Genk.

Polițiștii au găsit asupra lor două cuțite, un instrument multiplu cu cuțit, 23 de vopsele spray, o mască tip „full face”, echipament de box, cămașă, eșarfă și alte articole care poartă însemnele clubului sportiv străin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite