Primul târg regal de Crăciun, la castelul Săvârșin. Va fi deschis pentru public și Atelierul Auto al Regelui Mihai

0
Publicat:

 Familia Regală a României anunță că în acest an, la intrarea pe Domeniul Săvârșin, în Satul Regal, va fi deschis publicului primul târg regal de Crăciun.

Principesa Margareta FOTO Familia Regală a României
Principesa Margareta FOTO Familia Regală a României

Astfel, în zilele de vineri 15, sâmbătă 16 și duminică 17 decembrie 2023, de la ora 11.00 la ora 19.00 se va desfășura acest prim târg de Crăciun. 

În aceleași zile vor fi deschise publicului Muzeul Regal al Automobilului, Magazinul de Suveniruri și Atelierul Auto al Regelui Mihai. Casa Ceaiului va fi deschisă sâmbătă și duminică, între ora 11.00 și ora 19.00.

Târgul va găzdui producători locali din comune și sate transilvănene și bănățene, inclusiv săvârșineni, care vor prezenta la târg produse culinare tradiționale de Crăciun, îmbrăcăminte, produse cosmetice și decorațiuni pentru bradul de Crăciun și pentru casă. În cele trei zile, Satul Regal va găzdui concerte de colinde, urători, dansuri populare și colindători de toate vârstele din județele Prahova, Brașov, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Bihor, Arad și Timiș. Programul detaliat al târgului va fi publicat într-un comunicat separat”, precizează Familia Regală a României.

Târgul este organizat de Fundația Colecția Regală în colaborare cu Grupul de Acţiune Locală Napoca Porolissum.

Dubașii, la colindat 

Și primarul comunei Sărârșin din județul Arad, Ioan Vodicean, a declarat că în parteneriat cu Familia Regală, în acest an, se organizează Târgul de Crăciun.  „În data de 17 decembrie va avea loc Festivalul Dubașilor cu vechiul parcurs. Se vor aduna cetele de colidători la biserică, acolo după ce primesc binecuvântarea preotului vor veni în paradă pe șosea până la castel, vor colida și le va fi înmânată  diploma de participare și eventual alte distincții”, a declarat primarul Ioan Vodicean.

Tradiție de peste o sută de ani

Dubașii din Săvârșin sunt cei mai cunoscuți colindători din vestul țării. Ei sunt primiți de Familia Regală de peste o sută de ani, în Ajunul Crăciunului. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite