Regim special de detenție pentru fostul primar din Baia Mare. Avocat: „Cherecheș va avea parte de condiții privilegiate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Răzvan Doseanu, care îl reprezintă pe fostul primar din Baia Mare, Cătălin Chereceș, a făcut o declarație cu privire la cererea de extrădare a fostului edil emisă de autoritățile române, care a fost înaintată celor germane.

Cherecheș va avea condiții de detenție privilegiate  FOTO Arhivă
Cherecheș va avea condiții de detenție privilegiate FOTO Arhivă

Avocatul a declarat, vineri, la Digi 24 că în cererea de extrădare au fost menționate condițiile în care va fi încarcerat fostul edil. Autoritățile române dau asigurări că fostul primar va beneficia de condiții de detenție conforme cu normele europene.

„Au fost trimise documentele statului român în Germania și am văzut acolo că sunt condiții speciale oferite la detenția în țară”, a declarat avocatul.

 „Statul român indică exact camera și condițiile speciale (...). Practic, arată că va primi o cameră de 9 metri pe 6 metri pătrați la Penitenciarul Rahova, iar la Aiud va primi o cameră de 14,3 metri pătrați, unde va sta alături de alte două persoane. Pare că domnul Cătălin Cherecheș va avea parte de condiții privilegiate față de ceilalți deținuți”, a mai declarat avocatul.

Nu există garanții

„Avocații din Germania urmează să formuleze și ei un punct de vedere referitor la datele transmise de Ministerul Justiției din România, care spune că i-a rezervat celule speciale, diferite de ale celorlalți detinuți. Problema e dacă pot fi acordate aceste condiții speciale raportat la ceilalți deținuți și dacă există garanția că, odată adus în țară, vor fi respectate aceste condiții pe toată perioada detenției”, a mai spus avocatul lui Cherecheș.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, însă a fugit din țară, ieșind prin Vama Petea cu actul de identitate al altei perosane. El a fost prins în Germania, unde se află încarcerat și refuză, în continuare, extrădarea simplificată. Avcații lui încearcă să împiedice aducerea lui în țară.

Bunurile lui sunt acum sub sechestru.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite