Prăpăd în Dolj din cauza inundațiilor: zeci de persoane evacuate, bătrâni scoși pe brațe din casele inundate | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompieri și jandarmi au intervenit toată noaptea în localitățile doljene Grecești, Raznic și Cernătești, afectate de inundații puternice. Zeci de persoane au fost evacuate, mulți bătrâni fiind scoși pe brațe din locuințele inundate.

Echipajele de salvare au intervenit toată noaptea în localitățile doljene Grecești, Raznic și Cernătești.

Zeci de pompieri și jandarmi s-au luptat cu apele revărsate pentru evacuarea persoanelor surprinse de viituri și mulți bătrâni nepputincioși au fost scoși pe brațedin godposăriile acoperite de ape.

Bătrâni scoși pe brațe din locuințele inundate, în județul Dolj FOTO ISU Dolj
Bătrâni scoși pe brațe din locuințele inundate, în județul Dolj FOTO ISU Dolj

Oamenii evacuați au mers la rude peste noapte. Mulți dintre cei care s-au întors acasă sâmbătă dimineață, după ce a trecut puhoiul de apă, și-au găsit însă gospodăriile inundate. În unele case, apa a depășit un metru, chiar un metru și jumătate.

În comuna Grecești au fost mari probleme, din cauză că în această zonă apele au rupt un pod și mai multe gospodării au rămas practic izolate.

Cele mai multe bunuri, distruse de inundații

La fața locului, s-au aflat aproape 80 de pompieri și jandarmi.

Localnicii au mare parte din bunuri distruse, solariile și grădinile unde au diverse culturile fiind, de asemenea, grav afectate de apele revărsate.

Cele mai mari probleme sunt, în acest moment, în zona Cernătești. Pârâul Mascot a ieșit din albie.

În satul Raznic, din zona Melcărie, apa  deversează peste malul stâng, care a fost supraînălțat cu saci cu nisip, apa urmând să inunde locuințe și gospodării din zonă și drumul județean DJ606B.

Se intervine, în acest moment, cu echipe mixte de pompieri și jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi pentru evacuarea persoanelor din 26 de gospodării care ar urma să fie inundate, gospodării unde au fost identificate 59 de persoane.

În acest moment, în localitatea Cernătești au fost evacuate 21 de persoane. Toți oamenii au fost duși la Școala din Rășnic.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite