Limitator de înălțime acroșat de un TIR, prăbușit peste mașina următoare, pe o șosea din Olt. O femeie a murit UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un limitator de înălțime s-a prăbușit peste un autoturism în județul Olt. Echipajele de intervenție ajunse la fața locului nu au mai putut salva viața unei pasagere, fiind declarat decesul. 

Mașina peste care s-a prăbușit limitatorul SURSA martor
Mașina peste care s-a prăbușit limitatorul SURSA martor

UPDATE Traficul pe DN 6- E 70, blocat pe ambele sensuri în urma accidentului, a fost între timp reluat. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au deschis în acest caz un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, ce transporta un utilaj, condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Studina, județul Olt, ar fi acroșat un limitator de înălțime, iar o porțiune din acesta s-ar fi desprins și ar fi căzut pe un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din orașul Drăgănești-Olt.

În urma evenimentului rutier, o persoană, pasageră în autoturism, a decedat, iar alte două persoane, respectiv conducatorul autoturismului și un alt pasager din autoturism, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul municipal Caracal”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Au fost testați cu aparatul etilotest atât șoferul care transporta utilajul, cât și șoferul autoturismului, rezultatele fiind negative.

Știrea inițială

În mașină se afla șoferul, un tânăr de 18 ani, împreună cu tatăl său, de 42 ani, și cu bunica sa, de 66 ani.

Femeia a fost găsită în stop cardio-respirator, iar tatăl și fiul sunt răniți. Accidentul s-a produs marți, 23 ianuarie 2024, pe DN 6, în localitatea Dăneasa din Olt. 

Înaintea autoturismului, pe șosea trecuse un TIR care transporta un buldoexcavator. Transportul greu ar fi afectat stabilitatea limitatorului de înălțime, care s-a prăbușit peste mașina următoare.

Autoturismul victimelor are numere de Italia. 

Locul accidentului SURSA martor
Locul accidentului SURSA martor

„Echipaje din cadrul Stației Stoenești, Detașamentului Caracal și Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare, două echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerări grele și o autospecială pentru primă intervenție, acționează pe Drumul Europen 70, în zona localității Pestra, pentru gestionarea unei situații de urgență provocate de căderea unui limitator de înălțime peste un autoturism aflat în trafic. Din primele informații, în urma evenimentului au rezultat trei victime, dintre care una a fost găsită în stop cardio-respirator, o victimă încarcerată, conștientă și o victimă în afara autoturismului, conștientă. Misiunea este în desfășurare“, au fost primele informații transmise de ISU Olt. 

În aceste momente, traficul rutier pe Drumul Național 6 este blocat, pe ambele sensuri de deplasare, în comuna Dăneasa. 

Polițiștii sunt prezenți la fața locului pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului. 

Accident similar în Olt

Un accident similar s-a întâmplat în Olt în 2018, dar din fericire, fără victime. Pe Drumul Naţional 64, la intrarea în Caracal dinspre Slatina, şoferul unei maşini de mare tonaj a agăţat şi a doborât limitatorul de înălţime. Prăbuşirea grinzii de gabarit a dus la întreruperea traficului atât pe DN 64, cât şi pe calea ferată, pe ruta Craiova-Bucureşi. Problema s-a rezolvat în aproximativ o oră.

„Pe DN 64, la kilometrul 1+500, la pasajul de cale ferată, un trailer care avea un excavator, a trecut pe sub pod, dinspre Caracal spre Slatina, şi a lovit grinda de gabarit care era înaintea pasajului”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, Adrian Motorga, directorul Drumuri Naţionale Slatina.

Şoferul s-a ales cu o amendă de 1.300 de lei şi a fost testat cu etilotestul, dar rezultatul a ieşit negativ. „M-am speriat foarte tare, nu m-am aşteptat dacă am trecut de atâtea ori pe aici”, a declarat şoferul Dorel Dumitrana (54 de ani), conform Digi 24.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite