Antena 3 CNN Actualitate Cauza probabilă de izbucnire a incendiului care a mistuit o biserică veche din Suceava

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului care a mistuit o biserică veche din Suceava

Biserica de lemn din Brodina de Sus, judeţul Suceava a ars din temelii, azi-noapte. La faţa locului, au fost trimise 10 autospeciale pentru a stinge incendiul, care se manifesta pe o suprafaţă de 350 metri pătraţi. Singurul lucru salvat din flăcări a fost Sfânta Evanghelie.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului care a mistuit o biserică veche din Suceava
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2021   •   08:55

Una dintre cele mai mici și mai răsfirate parohii din țară a fost mistuită de flacari. Primii care au observat focul au fost localnicii din apropierea bisericii.

Au sărit cu găleți de apă, însă nu au putut face mai nimic.

Singurul lucru salvat din biserică a fost Sfânta Evanghelie

Călugării de la mănăstire au reuşit să se autoevacueze la timp, astfel încât nu există nicio victimă.

Singurul lucru salvat din biserică a fost Sfânta Evanghelie, scoasă din flăcări de un enoriaș. Mica comunitate, deși aparține Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ține calendarul vechi, iar în noaptea aceasta era anul nou.

''Nu ne aşteptam să ajungem în situaţia asta chiar de revelionul pe vechi. O supărare pentru zona noastră, pentru parohia noastra şi pentru preotul nostru'', spune o localnică.

Intervenţia pompirilor a fost una dificilă din cauza zonei mai izolate şi greu accesibile. Au fost folosite 10 autospeciale pentru a stinge incendiul.

ISU Suceava: ''Jar sau scânteie provenite din sistemul de încălzire a unei centrale termice pe lemne''

''Cauza probabilă de izbucnire a acestui incendiu a fost jar sau scânteie provenite din sistemul de încălzire, vorbim de o centrală termică pe lemne'', a spus Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Primul lăcaș de cult, a fost o capelă mică, ridicată în 1907, iar peste ea a fost construită biserica mare. A fost resfințită anii trecuți chiar de IPS Pimen. Acum, oamenii se gândesc cu lacrimi în ochi la o solutie pentru a o ridica din nou.
 

×
Subiecte în articol: incendiu biserica Suceava
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close