Antena 3 CNN Actualitate Carnagiu la Spitalul Săpoca, din Buzău. Un bărbat a ucis patru pacienți și a rănit alți nouă cu un stativ de perfuzie. Victimele, transferate la București

Carnagiu la Spitalul Săpoca, din Buzău. Un bărbat a ucis patru pacienți și a rănit alți nouă cu un stativ de perfuzie. Victimele, transferate la București

Carnagiu la Spitalul Săpoca, din Buzău. Un bărbat a ucis patru pacienți și a rănit alți nouă cu un stativ de perfuzie. Victimele, transferate la București
18 Aug 2019   •   12:00

Update: Cei nouă pacienţi de la la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, răniţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, sunt transferaţi la patru spitale din Capitală, a declarat pentru AGERPRES şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoica. 

Sursa citată a precizat că trei din cei nouă pacienţi au răni grave. 

"Toţi cei nouă pacienţi au fost transferaţi la patru spitale din Capitală - Bagdasar, Floreasca, Municipal şi Pantelimon, doi cu elicoptere SMURD, trei cu ambulanţele, iar alţi patru cu autospeciale pentru victime multiple", a precizat Zoica. 

Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, decizia de transfer a fost luată deoarece spitalul din Buzău nu are secţie de neurochirurgie. Doi dintre pacienţi sunt transferaţi la Spitalul Floreasca, alţi doi la Spitalul Sf. Pantelimon, trei la Spitalul Bagdasar şi doi la Spitalul Universitar. 
 

Știrea inițială: Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie. 

Potrivit comisarul - şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii. Din primele informaţii, ar fi vorba de patru morţi şi nouă răniţi grav, câteva victime având traumatisme cranio-cerebrale. 

Citește și: Primele imagini de la masacrul din Spitalul Săpoca, Buzău, unde un bărbat internat de două zile a ucis mai mulți pacienți

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient. 

Criminalul se află acum în custodia poliţiei. 

”În jurul orei 03:30, unul dintre pacienții internați și-a agresat colegii de salon și alte femei dintr-un alt salon, dintre care au murit trei la fața locului și unul la spital și a rănit încă nouă persoane.

Într-un episod psihotic acut, unul dintre pacienţii internaţi pe secţia de acuţi şi-a agresat colegii de salon şi pacientele dintr-un salon învecinat. Pacientul despre care vorbim era internat într-un salon cu regim de supraveghere normal. Simptomele pe care le-a prezentat nu prevesteau nenorocirea care urma să se întâmple. Totul s-a petrecut în mai puțin de un minut.

La momentul incidentului, în secţie, în pavilionul acela erau 6 asistente medicale, trei infirmiere şi doi muncitori supraveghere pacienţi psihici periculoşi. Personalul medical nu a apucat să intervină”, a declarat directorul spitalului.

Duminică dimineața a plecat din Bucuresti o mașină de transport victime multiple pentru a prelua mai multi pacienți de la Spitalul din Buzău. 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close