Antena 3 CNN Actualitate Corespondență specială din Paris! Franța, aproape de lockdown: ''Carantina ar dura aproximativ o lună!''

Corespondență specială din Paris! Franța, aproape de lockdown: ''Carantina ar dura aproximativ o lună!''

Franța se pregătește de noi restricții dure, după ce numărul de infectări cu COVID-19 este din ce în ce mai mare. Carantina naţională nu este exclusă. Realizatorul TV Maria Toader a prezentat în exclusivitate la Antena 3 informaţii şi imagini din centrul Parisului.

Corespondență specială din Paris! Franța, aproape de lockdown: ''Carantina ar dura aproximativ o lună!''
de Iulia Gorgorin    |    28 Oct 2020   •   14:40

Maria Toader, jurnalist Antena 3 a oferit informaţii despre cele mai noi măsuri care vor fi anunţate cu privire la o posibilă carantinare.

''Franţa s-ar pregăti pentru o nouă etapă de izolare generalizătă, cel puţin acestea sunt informaţiile din partea mass-mediei franceze  care pregătesc ultimele ore înainte de ieşirea preşedintelui Emanuel Macron care se va adresa naţiunii franceze înainte ca Executivul să spună ce măsuri noi şi ce restricţii vor fi reintroduse pentru poporul francez. 

Franţa se află pe locul 5 la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul tot mai mare de cazuri şi decese raportate tot mai multe la milionul de locuitori.

Carantina din Franța ar dura aproximativ o lună

Cert este că aceste măsuri care au apărut pe surse în mass-media franceză ar lua în calcul o carantină de aproximativ o lună.

 Restaurantele şi cafenelele ar urma din nou să fie închise, potrivit acestor surse. Activităţile culturale de asemenea vor fi suspendate. Creşele şi şcolile ar rămâne în continuare deschise, însă nu şi liceele şi universităţile care vor continua activitatea în sistem online.

Populaţia franceză se pregăteşte pentru ce e mai rău în toate aceste condiţii, mai ales că aceste măsuri vor avea un impact deosebit din punct de vedere economic, a anunţat acest lucru chiar ministrul Finanţelor Publice într-un interviu aseară, tot la o televiziune franceză'', a relatat Maria Toader din centrul Parisului.

O avocată româncă din Paris care a ajuns în Franţa acum 15 ani a spus că o carantintă totală ar fi o sinucidere economică

''O carantină totală, fie că e vorba de Franţa, fie că e vorba de România sau de o altă ţară, ar fi o sinucidere economică din care va fi greu de ieşit, economia fiind deja şubredă din cauza primului vad de COVID. Nu ştiu la ce să mă aştept.

Aş vrea să am darul de a prezice ce va zice domnul Macron, dar judecând după prima fază a valului în care erau zvonuri că se va închide, că se va restrânge şi după aceea s-a confirmat. Zvonurile astea circulă cam de două săptămâni în Franţa şi nu cred că greşesc zicând că o să intervină o nouă restrângere la ceva la sigur'', a spus avocata româncă.

Bilanţul provizoriu de la începutul pandemiei  în Franţa a ajuns la peste 1,1 milioane de cazuri şi aproape 35.000 de decese.

În data de 14 octombrie, Guvernul francez a ordonat reinstituirea stării de urgenţă

Începând de vinerea trecută, în Paris, Aix-Marseille, Grenoble, Montpellier, Toulouse, Saint Etienne, Lille, Rouen şi Lyon sunt în vigoare restricţii de circulaţie între orele 21.00 şi 6.00.

De asemenea, interdicţia nocturnă s-a extins în alte zone din ţară, afectând 46 de milioane de francezi.

×
Subiecte în articol: Franta paris Maria Toader lockdown
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close