Antena 3 CNN Actualitate Liderii Coaliţiei, convocaţi la discuţii de Klaus Iohannis, după certurile pe Legea bugetului

Liderii Coaliţiei, convocaţi la discuţii de Klaus Iohannis, după certurile pe Legea bugetului

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat, marţi, la discuţii pe liderii partidelor din coaliţia de guvernare. Întâlnirea are loc la reşedinţa prezidenţială de la Vila Lac 3.

Liderii Coaliţiei, convocaţi la discuţii de Klaus Iohannis, după certurile pe Legea bugetului
de Vasile Marcu    |    26 Ian 2021   •   17:51

Întâlnirea nu era iniţial pe agenda preşedintelui. Convocarea vine în urma neînţelegerilor dintre partenerii de la guvernare pe marginea sumelor care ar urma să fie alocate mai multor ministere.

Controversele gravitează în jurul bugetelor Ministerului Dezvoltării - unde ar trebui să ajungă cel mai mulţi bani, Ministerului Transporturilor şi Ministerului Sănătăţii.

Sunt, de asemenea, divergenţe şi în ceea ce priveşte pensiile. Liberalii şi cei din USRPLUS avansează procente diferite de creştere în timp ce premierul Florin Cîţu şi ministrul finanţelor, Alexandru Nazare, doresc îngheţarea pensiilor în 2021.

Neînţelegerile din Coaliţie întârzie Legea Bugetului pe 2021

Premierul îşi exprima dorinţa ca proiectul Legii Bugetului să ajungă în Parlament odată cu începerea sesiunii, pe 1 februarie, dar acesta proiect va fi întârziat, probabil, cu cel puţin o săptămână, situaţie în care este incertă adoptarea sa în decursul lunii viitoare.

Alte subiecte probabile pe agenda discuţiilor de la Vila Lac sunt sincopele din campania de vaccinare anti-COVID şi perspectiva deschiderii descentralizate a şcolilor începând din 8 februarie.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă întâlnire pe 2021 cu liderii coaliţiei în data de 6 ianuarie.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close