Antena 3 CNN Actualitate Locale Elevul din Târgu Mureș, a cărui mamă s-a întors din China, izolat la domiciliu. Școala a cedat presiunii celorlalți părinți

Elevul din Târgu Mureș, a cărui mamă s-a întors din China, izolat la domiciliu. Școala a cedat presiunii celorlalți părinți

Elevul de la Şcoala Gimnazială "George Coşbuc" din Târgu Mureş, a cărui mamă s-a întors din China, va rămâne acasă două săptămâni, pe fondul îngrijorării manifestate de părinţii colegilor acestuia, a anunţat, luni, directoarea şcolii, Maria Laszlo.

Elevul din Târgu Mureș, a cărui mamă s-a întors din China, izolat la domiciliu. Școala a cedat presiunii celorlalți părinți
10 Feb 2020   •   14:30

"Mama s-a întors în ţară în 9 februarie, iar astăzi elevul nu s-a prezentat la cursuri. S-a luat legătura telefonic cu mama elevului şi s-a convenit ca aceasta să ţină elevul izolat la domiciliu, două săptămâni, perioadă care ar include incubaţia bolii cu coronavirus. În perioada celor două săptămâni învăţătoarea de la clasă va trimite zilnic temele pentru elevul absent. La revenirea în şcoală, elevul se va prezenta la cabinetul medical pentru control. S-a convenit ca în perioada de izolare la domiciliu a elevului, rudele acestuia, care frecventează şcoala, să nu intre în contact cu elevul şi familia lui", a precizat directorul şcolii.

Decizia a fost luată după ce părinții elevilor de la școala respectivă au auzit că mama unui elev urmează să se întoarcă din China și au trimis o sesizare către Inspectoratul Școlar pentru a solicita să se ia măsuri. 

Aceștia au cerut ca după terminarea perioadei de carantină, atât copilul, cât şi mama lui să îşi facă analizele şi să prezinte rezultatele.

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a comunicat şcolii că după intrarea în ţară a mamei elevului, membrii familiei vor avea obligaţia să poarte mască, să stea la distanţă şi să ia măsuri stricte de igienă.

DSP Mureş a precizat că, zilnic, în şcoală se va face triajul epidemiologic, iar în cazul apariţiei de simptome se va suna de urgenţă la 112. 
 

×
Subiecte în articol: coronavirus China
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close