Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: Școlile se vor închide în București

Ludovic Orban: Școlile se vor închide în București

Ludovic Orban a declarat duminică, în contextul depășirii în București a ratei de infectare de 3 la mia de locuitori, că școlile se vor închide, probabil de marți, iar cursurile se vor desfășura exclusiv online. Premierul a subliniat că trebuie parcurși pașii procedurali, iar noile măsuri vor fi anunțate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Ludovic Orban: Școlile se vor închide în București
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    18 Oct 2020   •   18:02

 „Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior.

Există o anumită neliniște în rândul părinților legată de începerea activității școlare online. Avem o ordonanță de urgență în curs de adoptare pe care ma dezbătut-o în primă lectură și pe care o vom adopta marți sau miercuri care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care se organizează învățământul în sistem online”, a declarat Ludovic Orban.

Rata de infectare cu coronavirus a depăşit, duminică, 3 la mia de locuitori, ajungând, mai exact, la 3,02

Capitala are, duminică, cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori, respectiv de 3,02, potrivit raportării transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit cifrelor, ar însemna că Bucureștiul intră în scenariul roșu, ceea ce ar presupune inclusiv închiderea şcolilor.
COVID-19 în România

Tot duminică, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, şi 60 de oameni au murit.

Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.872 de bolnavi au murit.

Bucureştiul a înregistrat duminică peste 700 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție.

Conform celor mai recente decizii ale autorităților, în zonele în care incidența depășește 3 la mie purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile deschise.
Atingerea acestui prag de 3 la mie ar putea afecta și învățământul

Ce restricţii se impun în Bucureşti, după depăşirea pragului de 3 infectări la 1.000 de locuitori

1. Masca, obligatorie în toate spaţiile publice

2. Şcolile intră în scenariul roşu, toate cursurile se ţin online

3. Restaurantele, teatrele şi cinematografele se închid

Sursa: Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Măsurile ar urma să se ia pe o perioadă de 14 zile, apoi să se facă reevaluări.

Bucureşti a depăşit rata de infectare 3. Prefect: Mâine vom lua o decizie cu privire la școli

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat duminică, atunci când Bucureşti a atins pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, că nu va convoca astăzi Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

"Nu. În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă judetene și cel municipal se întrunesc, după depășirea unei rate de 3. Deci dacă astăzi s-a anunţat, 48 de ore înseamnă luni şi marţi.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close