Antena 3 CNN Actualitate MAE: 470 de cetăţeni români din Spania, Belgia, Olanda şi Irak au revenit în țară

MAE: 470 de cetăţeni români din Spania, Belgia, Olanda şi Irak au revenit în țară

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 470 de cetăţeni români, aflaţi în Spania, Belgia, Olanda şi Irak, au revenit joi în țară.

MAE: 470 de cetăţeni români din Spania, Belgia, Olanda şi Irak au revenit în țară
Sursa foto: Antena3
29 Mai 2020   •   20:56

 "La data de 28 mai 2020, a fost facilitată revenirea în țară a 277 de cetățeni români din Regatul Spaniei (pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București), a 14 cetățeni români din Republica Irak (pe ruta București-Erbil–București) și a 179 cetățeni români din Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București-Bruxelles-Amsterdam-București), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne".

Românii au ajuns în țară cu trei curse operate de Tarom și cu o cursă operată de o companie românească privată.

Cetățenii români repatriați nu și-au mai putut prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

"Demersurile autorităților române au permis revenirea în România a 33 de cetățeni străini, rezidenți. De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta București-Erbil-București au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetățeni irakieni. Pe aceeași cursă, au fost îmbarcați și 125 de cetățeni străini care își continuă, prin România, traseul către statul de destinație", a precizat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

×
Subiecte în articol: Spania Belgia Irak
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close