Antena 3 CNN Actualitate Mafia lemnului! Activist de mediu din Suceava, atacat de un pădurar pe care îl filma: ”Să vină Poliţia! Ne omoară acum!” - VIDEO

Mafia lemnului! Activist de mediu din Suceava, atacat de un pădurar pe care îl filma: ”Să vină Poliţia! Ne omoară acum!” - VIDEO

Mafia lemnului! Un vocal activist de mediu din Suceava, Tiberiu Boşutar, a fost atacat cu o scândură, pe un drum public, în zona de munte a județului. Mașina bărbatului a fost distrusă, iar el și fiica lui adolescentă au fost la un pas să fie linșați de către un pădurar pe care îl filma, acuzându-l de furt de lemne.

Mafia lemnului! Activist de mediu din Suceava, atacat de un pădurar pe care îl filma: ”Să vină Poliţia! Ne omoară acum!” - VIDEO
de Cristina Tudorache    |    16 Iul 2020   •   21:30

Activistul de mediu din judeţul Suceava Tiberiu Boşutar a fost atacat miercuri, 15 iulie, în timp ce făcea un live pe contul de Facebook „Legea Codrului”, în care îl acuza pe ministrul Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, că nu a luat măsuri ferme împotriva hoţilor de lemne din judeţul Suceava. Mai exact, activistul Tiberiu Boşutar susținea că ministrul i-a promis demiterea pădurarului din localitate, complice la mafia lemnului.

În timp ce filma, activistul a remarcat că pădurarul pe care l-a acuzat că participă la furtul de material lemnos, împreună cu un alt individ, se plimba cu maşina pe lângă el.

La un moment dat, pădurarul a oprit maşina, a coborât şi s-a îndreaptă spre Tiberiu Boşutar. Activistul  şi-a dat seama că urmează să se întâmple ceva rău şi atunci s-a urcat repede în maşina sa.

Mafia lemnului! Activist de mediu din Suceava, atacat de un pădurar pe care îl filma: ”Să vină Poliţia! Ne omoară acum!”

Cei doi agresori au apucat să lovească autoturismul în care activistul se afla împreună cu fiica sa. I-au spart luneta cu o scândură în care erau bătute cuie și au forțat scândura în interior. 

În tot acest timp, adolescenta a sunat disperată pentru a cere ajutor: „Poliţia, vino repede după noi! Repede! Te rog repede! Sună la Poliţie! Vin cu noi, ne omoară acum! Mergi mai repede, te rog!”, spunea fata.

Tiberiu Boşutar nu a oprit Live-ul de pe Facebook. „Hoţii de lemne ne-au spart maşina. Uitaţi-vă ce am păţit. Uitaţi-vă ce mi-a făcut pădurarul. Asta-i România, asta-i. Asta ne fac hoţii de lemne. Ne-a atacat exact pădurarul pe care l-am filmat. Oameni buni, în ziua mare, n-avem voie să vorbim. Eu cu fetiţa mea. (...) Aţi văzut ce face mafia lemnului? (...) Să nu avem voie să discutăm, să nu avem voie să filmăm în ziua mare?”, a întrebat retoric Boşutar.

×
Subiecte în articol: Tiberiu Boşutar atacat
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close