Antena 3 CNN Actualitate Mărturia soţiei pompierului infectat cu COVID, care a murit cu zile în spital: "A cerut pătură de acasă, pentru că tremura de frig"

Mărturia soţiei pompierului infectat cu COVID, care a murit cu zile în spital: "A cerut pătură de acasă, pentru că tremura de frig"

Alida Carla Banu, soţia pompierului mort de COVID în spitalul din Râmnicu Vâlcea, a povestit la Antena 3 drama prin care a trecut soţul ei, internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Râmnicu Vâlcea, la jumătatea luni octombrie.

Mărturia soţiei pompierului infectat cu COVID, care a murit cu zile în spital: "A cerut pătură de acasă, pentru că tremura de frig"
de Claudia Popovici    |    25 Noi 2020   •   18:55

 "Nu pot să înţeleg cum s-a întâmplat de soţul meu a decedat. A decedat datorită neglijenţei, a dezinteresului, a sistemului sanitar care este putred.", a declarat femeia la Antena 3.

Bărbatul a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Râmnicu Vâlcea pe 15 octombrie, acuzând o răceală puternică şi simptome de COVID. Acolo, condiţiile erau sub orice critică, acuză soţia pompierului.

"A stat două zile, a cerut pătură de acasă, pentru că tremura de frig. Apoi a fost conectat la o mască de oxigen", a explicat femeia. 

"Ultimele cuvinte pe care mi le-a spus au fost 'Mami, o să mă fac bine, o să vin acasă şi o să mergem cu copiii în concediu.'

Avusese cu o seară în urmă o criză foarte puternică, nu putea să doarmă, avea temperatură, dureri de cap şi criză de respiraţie. Era pus pe două surse de oxigen", povesteşte soţia pacientului..

Femeia spune că medicamentele şi bunurile necesare tratamentului au fost cumpărate de ea, spitalul asigurând doar oxigenarea pacientului

"Avea dureri de cap şi temperatură şi i se dădea odată pe zi o fiolă de Algolcalmin, eu i-am cumpărat de la farmacie şi i-am trimis pentru a-l ajuta cu durerile de cap şi să-i scadă temperatura.

Niciun medic nu m-a contactat în toată această perioadă. Doctora mi-a spus că dacă o să vorbesc să fiu atentă cum vorbesc pentru că nu vrea să aibă probleme în spital

Dacă aş fi să întorc timpul înapoi, cinci minute să am putere, l-aş luat de acolo, pentru că acel spital este vechi, care nu i-a acordat şansa de a supravieţui de la început. 

Nu şi-au dat niciun interes", a povestit Alida Carla Banu.

Soţia pomierului acuză medicii că nu au făcut ce trebuie pentru un pacient care salvat de la înec copiii şi a salvat oameni din accidente

"Nu trebuia să aibă un tratament preferianţial, dar a avut atâta încredere în personalul medical de acolo, încât acesta i-a adus sfârşitul. Puteau să-l trimită la ATI în Spitalul Judeţean", povesteşte femeia.

Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase, prin vocea managerului Dan Ponoran, au refuzat să comenteze acest subiect.

"Tăcerea este un răspuns. Să fie traşi la răspundere", a concluzionat soţia pompierului.

 

×
Subiecte în articol: Râmnicu Vâlcea COVID-19
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close