Antena 3 CNN Actualitate Ministrul demisionar Lucian Șova, din nou în inspecție pe șantier

Ministrul demisionar Lucian Șova, din nou în inspecție pe șantier

Ministrul demisionar Lucian Șova, din nou în inspecție pe șantier
Sursa foto: foto- captură Antena 3
27 Noi 2018   •   10:48

Ministrul demisionar de la Transporturi, Lucian Şova, face verificări în ceea ce privește stadiul lucrărilor de pe autostrada Câmpia Turzii-Ogra-Târgu Mureş (loturile 1 și 2). 

„Toate contractele pe care le-am lansat în ultimul timp și pe care urmează să le lansăm vor viza elaborarea studiilor de fezabilitate, împreună cu proiectul tehnic, pentru a nu mai păți lucruri, așa cum am pățit la Lugoj-Deva 3, unde conform ulteior studiului de fezabilitate, s-au adoptat unele soluții tehnice care s-au dovedit a fi neviabile. Mă refer la acel viaduct, care în loc să fie de 1300 de metri, e doar de aproximativ 300 de metri. De acum încolo vom face și proiectul tehnic pentru a avea responsabilitatea și responsabilii care să supravegheze lucrările și asumarea a ceea ce este propus din punct de vedere tehnic. 

Formula aceasta cu proiectare și execuție vedem că adus în ultimii ani multe deficiențe în dezvoltarea proiectelor pentru că prea des s-au făcut revizuiri ale proiectelor, s-au făcut abateri de la prevederile studiilor de fezabilitate și de cele mai multe ori acestea au produs efecte negative. Atâta timp cât voi putea, voi susține elaborarea studiului de fezabilitate împreună cu proiectul tehnic, astfel încât și autoritățile, mă refer la Minister, la compania de drumuri, la autorități locale, prefecturi, să poată elibera amplasamentele astfel încât atunci când se intră la construcție să nu mai existe niciun impediment pentru antreprenori în a-și dezvolta șantierele”, a declarat Șova.  

Citiți și Ministrul Transporturilor, încurcat în date în ceea ce priveşte autostrada A3 

Lucian Șova a vorbit și despre autostrada A8, spunând că acest proiect făcut pe fonduri europene va fi lansat la sfârșitul lunii decembrie sau în ianuarie. 

„Legat de A8, așa cum am spus, e un proiect care va fi făcut pe fonduri europene. E un proiect al cărui studiu de fezabilitate și probabil și proiect tehnic îl vom lansa fie la sfârșitul lunii decembrie, fie imediat în ianuarie, ținând cont că intervine o schimbare de legislație în achiziții publice, care începe din ianuarie”, a mai spus Șova. 

Citiți și Ministrul Transporturilor: Toate contractele cu autostrăzi au fost administrate necinstit

×
Subiecte în articol: lucian sova ministrul santier
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close