Antena 3 CNN Actualitate Paul Stănescu: „S-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea!”

Paul Stănescu: „S-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea!”

Paul Stănescu: „S-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea!”
20 Noi 2018   •   17:15

Paul Stănescu e de părere că decizia luată luni în ședința CEx a PSD a fost o execuție politică, motivul fiind un "delict de opinie, marca Dragnea!". 

Klaus Iohannis a refuzat să semneze marți decretul de revocare al lui Paul Stănescu din funcția de ministru al Dezvoltării. 

„După cum am văzut cu toţii, luni, 19 noiembrie, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea! De aproape trei luni, tensiunile din Partidul Social Democrat par să nu se mai termine, iar programul politic şi guvernamental, care ne-a ajutat să câştigăm alegerile, pare să fi trecut în plan secund, în favoarea intereselor personale. PSD guvernează România de aproape doi ani, cu rezultate economice pozitive. Avem o creştere economică sustenabilă, un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor europene, am crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale şi subvenţiile pentru agricultori, avem cel mai mare număr de salariaţi din ultimii 20 de ani şi cel mai redus nivel al şomajului. Cu toate acestea, paradoxal, PSD scade în opţiunile electoratului, sondajele indică o preferinţă de sub 25%, cu mult sub scorul obţinut la alegerile parlamentare din anul 2016", a transmis Paul Stănescu printr-un comunicat de presă. 

"Am acţionat ca un politician responsabil şi i-am cerut public să facă un pas în spate, să analizăm situaţia în care ne aflăm şi să hotărâm ce măsuri trebuie să luăm pentru oprirea acestei tendinţe! Am cerut consolidarea structurilor partidului! Ca şi alţi colegi de-ai mei, am avut curajul de-a spune adevărul şi de-a trage semnale de alarmă, având o altă opinie decât preşedintele partidului! Am fost şi sunt orientat către obiective cu impact la nivelul populaţiei, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a constituit-o zona de sănătate, educaţie, locuire, apă şi canalizare! Practic, aceste priorităţi au rezultat din nenumăratele discuţii cu primarii şi cu preşedinţii de consilii judeţene, cu care m-am întâlnit atât la minister, cât mai ales în vizitele mele prin toată ţara! Pentru că trebuie să fim receptivi la nevoile cetăţenilor!", a mai spus Paul Stănescu. 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea motivul Klaus Iohannis
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close