Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Târgu Mureș, sancționat pentru declarații rasiste. A fost amendat cu 10.000 de lei. Prima sa reacție

Primarul din Târgu Mureș, sancționat pentru declarații rasiste. A fost amendat cu 10.000 de lei. Prima sa reacție

Amendă uriașă pentru primarul din Târgu Mureș după declarațiile rasiste la adresa persoanelor de etnie romă și acelor care aparțin grupurilor defavorizate.

Primarul din Târgu Mureș, sancționat pentru declarații rasiste. A fost amendat cu 10.000 de lei. Prima sa reacție
Sursa foto: Foto: Facebook/Dorin Florea
de S.T.    |    22 Ian 2020   •   14:46

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Dorin Florea cu 10.000 de lei.

Membrii consiliului au decis în unanimitate să-l sancţioneze pe primarul Dorin Florea.

CNCD s-a autosesizat în urma declaraţiilor primarului referitoare la faptul că doreşte anchetă socială pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat săptămâna trecută că acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului ar trebui abordată într-un alt mod decât în prezent.

„Lipsa dezbaterilor publice şi a discuţiilor organizate într-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotărâri de Guvern şi alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmări de cele mai multe ori ciudate. Aşa se întâmplă şi în cazul legislaţiei privind acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului care, după părerea mea, ar trebui abordată altfel. Nimeni nu se poate opune dorinţei de a avea un copil, însă populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. De mai bine de şase ani, am atras atenţia asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează. Reiau acest subiect şi propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să ţină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă şi a unei locuinţe stabile, situaţie financiară acceptabilă, un nivel de educaţie minim stabilit prin lege, vârsta minimă la care un adult să devină părinte”, a scris primarul Dorin Florea, pe Facebook. 

Potrivit primarului, „este tipic ceea ce se întâmplă în România”.

„Eu vorbesc în cazul României reale. Nu m-am referit niciodată la problemele țiganilor, m-am referit clar la persoanele defavorizate care ajung în această situație. Comunicatul de cât se poate de clar, dar m-am înșelat când mi-am imaginat că va mai exista un gram de corectitudine.

Chiar am crezut că lucrurile pot fi citite și interpretate exact, cu bună știință și cu demnitate.

Problema rămâne în continuare, în schimb este foarte clar cum ți se bagă pumnul în gură pentru că spui un adevăr care trebuie cunoscut”, a spus Dorin Florea, miercuri, la Antena 3.

Sancțiune de la CNCD în cazul primarului Dorin Florea

Citiți și:

Avocatul Poporului, despre declaraţiile rasiste ale primarului Dorin Florea: „Dreptul la alocaţie e al copilului, nu al părinţilor“

×
Subiecte în articol: dorin florea
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close