Antena 3 CNN Actualitate Cum arată Sectorul 5 după patru luni de când Piedone este primar

Cum arată Sectorul 5 după patru luni de când Piedone este primar

Surpriza alegerilor locale din Bucureşti a fost, acum patru luni, Cristian Popescu Piedone. Candidatul umanist a reuşit să îl devanseze pe primarul în funcţie, dar şi să spulbere competiţia din partea dreptei. De atunci s-a apucat de curăţenie în Sectorul 5, pe toate nivelurile, scopul lui fiind să eficientizeze administraţia.

Cum arată Sectorul 5 după patru luni de când Piedone este primar
de Cristi Popovici    |    27 Ian 2021   •   16:30

Cătălin Popescu Piedone spune că a reuşit în timp record să finalizeze lucrările la o grădinţă nouă.

În ultimele patru luni, primarul spune că a lucrat mai mult pe partea administrativă. Cumva, a făcut ordine în nişte zone gri ale Administraţiei Locale, unde a dezvăuit pe pagina sa de Facebook tot felul de locuri unde erau depozitate ba cadouri de sute de mii de euro, ba un depozit întreg cu bunuri în valoare de milioane de euro care vor fi folosite pentru cetăţenii Sectorului 5.

Piedone: ''În cele patru luni de zile, cu viteza luminii am demarat schimbarea totală a Sectorului 5 la față''

"În campanie spuneam: comună în orașul București și să băgăm comuna într-o capitală europeană. Am coagulat o echipă de profesioniști și o secție specială de atragere a fondurilor europene nerambursabile. Deja în ședințele din 28 ianuarie și următoarea ședință ordinară din luna februarie se vor aproba majoritatea proiectelor.

Am solicitat Primăriei Municipiului București darea în administrare a două bulevarde: Calea Rahovei și Sebastian până la prelungirea Ferentari, pentru a le putea administra si a investi, am solicitat 356 de stăazi de la Consiliul General. aici avem toate propunerile de amenajare. Ele sunt deja în stadiu de proiect, la sfârșit au și costurile pentru fiecare zonă a sectorului De exemplu, un loc de joacă în Parcul Pecineaga.

Vom planta peste 200.000 de copaci doar în anul 2021. vom reda plamani Fiecare parc va avea sistem de irigații, va avea iluminat public, nu vom uita nici cățeii, vom face inclusiv locuri de joacă pentru căței. O altă problema acută, nu doar a Sectorului 5 sunt parcările de reședință. Una dintre dispoziţi pe care am dat-o cu venirea mea aici: orice dezvoltator, constructor trebuie de la început, câte apartamente, atâtea locuri de parcare pe proprietate, nu pe domeniul public. (...) Începând cu cel târziu 15 februarie va intra în forţă rebilitarea blocurilor'', a anunțat Cristian Popescu Piedone la Antena 3.

Oamenii din sector au identificat mai multe probleme care au nevoie de rezolvare urgentă. Curășenia și traficul sunt doar două dintre ele. 

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, anunţa la începutul acestui an că a găsit bunuri în valoare de zeci de milioane de lei depozitate într-un spațiu din Jilava.

Ce a găsit Piedone în depozitul economat

"Zeci de mii de cutii de arhivare, mii de pachete de șervețele umede, mii de role de șervețele, sute de paleți cu baxuri de hârtie A4 și A3, produse de papetărie, sute de stickuri de memorie, 3.900 de tablete, mii de kilograme de săpun lichid, sute de combinezoane, mii de pachete cu măști și mănuși, 179 de pachete cu pixuri Montegrappa, agende și bomboane franțuzești expirate, sunt unele dintre bunurile ce se află în depozitul Economat Sector 5 SRL", se arată în comunicatul Primăriei sector 5.

Ulterior, edilul a cerut consilierului local, Constantin-Vladimir Naciu, reprezentant al Consiliului Local Sector 5 în AGA, directorului interimar al Economat Sector 5, Gabriel Crețu și directorul Direcției de Control, Bogdan Dragomirescu ca până pe 28 ianuarie să fie gata un raport pentru a-l prezenta în fața Consiliului Local.

Primarul Piedone: E mult de muncă, e mult de săpat, dar nu ne speriem. Împreună o scoatem la capăt

Pentru a nu risipi banul public, edilul sectorului 5 a anunțat că Primăria nu va mai cumpăra produse care se regăsesc în depozitele Economat SRL, ci fiecare Direcție va face solicitare cu necesarul către societate, pentru a folosi bunurile deja existente.

"E mult de muncă, e mult de săpat, dar nu ne speriem. Împreună o scoatem la capăt. Cetățenii sectorului 5 pot afla adevărul direct de la sursă", a spus Cristian Popescu Piedone.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close