Antena 3 CNN Actualitate VREMEA. Anunț înfiorător de la meteorologi: Se anunță fenomene extreme în România în această iarnă

VREMEA. Anunț înfiorător de la meteorologi: Se anunță fenomene extreme în România în această iarnă

VREMEA. Anunț înfiorător de la meteorologi: Se anunță fenomene extreme în România în această iarnă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Noi 2019   •   08:44

VREMEA. Iarna care bate la uşă se anunţă bogată în zăpadă şi nu sunt excluse episoadele de vreme severă, precum ger, viscol şi ninsori abundente, a declarat, vineri, Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

VREMEA. Lapoviţa şi uneori ninsoarea pot apărea la sfârşitul lunii noiembrie, spun specialiştii în meteorologie care prognozează vreme extremă cu ger, viscol  puternic şi căderi masive de zăpadă în România.

VREMEA. "Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă - decembrie, ianuarie, februarie - regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare", a declarat Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), într-o intervenţie la România TV.

VREMEA. Sunt așteptate și fenomene extreme. "Suntem atenţi la acest semnal, la această interpretare privind posibilele evoluţii ale vortexului polar în perioada următoare, pentru că, chiar dacă, repet, în medie, estimările arată că temperaturile pentru următoarele trei luni s-ar putea situa peste normalul climatologic, nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe, adică ger, viscol, căderi masive de zăpadă. Iar prognozele privind astfel de fenomene nu pot fi realizate cu mai mult de o săptămână - zece zile în avans", a adăugat Georgescu.  

 

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close