Antena 3 CNN Coronavirus Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru români! Unitatea modulară de la Spitalul Elias va putea primi pacienți

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru români! Unitatea modulară de la Spitalul Elias va putea primi pacienți

Spitalul Elias din Capitală va putea primi, de marțea viitoare, pacienți la terapia intensivă, a anunțat Ludovic Orban, după vizitarea spitalului modular de la Spitalul de Urgență Elias.

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru români! Unitatea modulară de la Spitalul Elias va putea primi pacienți
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    18 Iul 2020   •   19:14

„Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei secții modulare. Ce vedeți în spate e o realizare a unor oameni cu suflet care, fără să le ceară nimeni au avut inițiativa, odată cu declanșarea epidemiei, o secție care să fie folositoare în cazul creșterii numărului de cazuri. 

E vorba de 38 de paturi. 14 paturi sunt pentru tratarea persoanelor aflate în stare gravă, cu ventilatoare, cu monitoare. Alte 14 paturi sunt pentru bolnavii aflați în stadii intermediare, fie în drum spre ventilare, fie după ce au suferit o îmbunătățire a stării de sănătate.Există un număr de 10 paturi pentru oameni care sunt infectați. De săptămâna viitoare, sperăm că de marți dimineață să poată să primească pacienți la terapia intensivă”, a declarat premierul.

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru români! Unitatea modulară de la Spitalul Elias va putea primi pacienți

Premierul a dezvăluit că autoritățile vor apela inclusiv la voluntariat pentru completarea personalului. „Legea va intra in vigoare de marți de dimineață. Activitatea spitalului Elias nu va fi afectată. Nu va reduce posibilitatea de a trata orice pacient. Va fi o secție separată care nu va afecta celelalte boli”, a declarat Orban.

Număr-record de infectări în ultimele 24 de ore

Cazurile pozitive de coronavirus din ultimele ore au atins un număr-record, raportarea Grupului de Comunicare Strategică indicând 889 de infectări. În total, până în acest moment, au fost înregistrate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, până acum 2.009 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Spitalus Elias
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close