Antena 3 CNN Coronavirus MAE: Peste 100 de cetățeni români aduși luni seara din Veneția cu o cursă charter

MAE: Peste 100 de cetățeni români aduși luni seara din Veneția cu o cursă charter

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că în această seară, 23 martie, vor fi aduși în țară 109 cetățeni români, cu o cursă charter, din Veneția, în contextul crizei de coronavirus.

MAE: Peste 100 de cetățeni români aduși luni seara din Veneția cu o cursă charter
23 Mar 2020   •   22:10

„În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri vor reveni în țară 109 cetățeni români”, a transmis MAE printr-un comunicat.

Românii vor fi repatriați din Veneția, Italia, cu o cursă aeriană tip charter operată de o companie privată.

Ministerul Afacerilor Externe le transmite românilor să evite în această perioadă călătoriile externe care nu sunt neapărat necesare. De asemenea, MAE le atrage atenția cetățenilor români din străinătate că nu e recomandat să revină în România în această perioadă.

Tot în această seară, pe teritoriul României ajunge un alt avion cu români repatriați din Italia. Avionul aterizează la ora 22, în Constanța, cu 137 de persoane la bord. După aterizare, toți pasagerii vor ajunge sub escortă în centrul de carantinare din localitatea Techirghiol. Odată ajunși acolo, vor intra în carantină instituționalizată pentru următoarele 14 zile, în contextul crizei de coronavirus.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close