Antena 3 CNN Externe Alertă falsă cu bombă la Madrid. Clădirea care găzduiește sediile mai multor ambasade a fost evacuată

Alertă falsă cu bombă la Madrid. Clădirea care găzduiește sediile mai multor ambasade a fost evacuată

Alertă falsă cu bombă la Madrid. Clădirea care găzduiește sediile mai multor ambasade a fost evacuată
16 Apr 2019   •   15:24

O clădire turn din capitala Spaniei, Madrid, unde se află sedii ale mai multor ambasade, a fost evacuată marţi în urma unei alerte cu bombă, care în urma verificărilor s-a dovedit a fi falsă, a anunţat poliţia spaniolă, citată de AFP, EFE şi Reuters.

Alerta a fost primită telefonic la ambasada Australiei. În aceeaşi clădire se mai află sedii ale ambasadelor britanică, olandeză şi canadiană.

Edificiul, denumit Torre Espacio, are 57 de etaje şi este înalt de 235 de metri. Este unul dintre cele patru turnuri din districtul financiar al capitalei Spaniei.

O purtătoare de cuvânt a ambasadei britanice a declarat că personalul acesteia a fost evacuat în jurul orei 10:00 GMT, în timp ce ambasada australiană a postat pe Twitter un mesaj prin care anunţă că misiunea diplomatică este închisă pentru tot restul zilei.

Imaginile televizate arată un cordon de poliţie în zonă şi maşini de pompieri. ''Protocolul obişnuit pentru situaţii de urgenţă a fost activat imediat'', a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

În final, poliţia a confirmat că a fost vorba despre o alarmă falsă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: bomba Madrid
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close