Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, avertisment în pandemie: "Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni!” 

Papa Francisc, avertisment în pandemie: "Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni!” 

Papa Francisc ia din nou atitudine cu privire la modul în care unele ţări au ales să gestioneze pandemia de coronavirus. În cadrul Audienţei Generale de miercuri, Suveranul Pontif a denunţat faptul că societăţile pun de multe ori interesele economice înaintea celor sociale.

Papa Francisc, avertisment în pandemie: "Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni!” 
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    23 Sep 2020   •   19:00

Capul Bisericii Catolice a criticat faptul că în lupta cu pandemia de coronavirus ţările ascultă mai mult de companiile farmaceutice decât de personalul sanitar, care se află "în prima linie în spitale, sau în taberele de refugiaţi", relatează Vatican News.

„Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni sau de cei care se mişcă în economia reală. Se ascultă mai mult de companiile multinaţionale decât de mişcările sociale. Se ascultă mai mult de cei puternici decât de cei slabi", a clamat papa.

Suveranul Pontif a făcut din nou apel la solidaritate şi responsabilitate, singura atitudine potrivită în contextual atualei crize mondiale.

„Pentru a ieşi cu bine din actuala criză, care este sanitară dar şi socială, politică şi economică”, toţi membrii societăţii trebuie să-şi asume o parte din „responsabilitate”, astfel încât să nu fie nimeni marginalizat, exclus sau ignorat.

Criza sanitară provocată de COVID-19 poate fi oportunitatea de a clădi „un viitor în care dimensiunea locală şi globală să se îmbogăţească reciproc, unde frumuseţea şi splendoarea grupurilor mici să înflorească, în care să existe un mai mare angajament faţă de cei nevoiaşi”, a mai  subliniat papa.

În context, papa şi-a arătat aprecierea faă de statele care au încercat să ajute „persoanele, familiile şi activităţile economice” care s-au aflat şi încă se află în dificultate prin adoptarea unor „intervenţii adecvate”.

Papa Francisc a reluat audienţele săptămânale pe 2 septembrie, după 6 luni de pauză din cauza pandemiei. Potrivit noilor norme sanitare, întâlnirea cu publicul are loc într-o curte închisă a Palatului Apostolic, cu maximum 500 delocuri pe scaun, faţă de întânirile cu 12.000 de oameni din Piaţa Sfântul Petru, obişnuite înainte de pandemie.

×
Subiecte în articol: Vatican pandemie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close