Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Laura Codruța Kovesi, dorită în funcția de procuror general al Republicii Moldova

Laura Codruța Kovesi, dorită în funcția de procuror general al Republicii Moldova

Laura Codruța Kovesi, dorită în funcția de procuror general al Republicii Moldova
Sursa foto: foto: Agerpres
14 Iun 2019   •   08:16

Liderul PCRM spune că ar accepta ca Laura Codruța Kovesi să fie numită în funcția de procuror general al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Moldova în direct”. În cadrul emisiunii, Vladimir Voronin a criticat decizia noului Guvern de a numi în funcția de miniștri persoane din afara țării.

„Aduc oameni care de muți ani sunt plecați din țară. Cine știe în baza căror principii au fost numiți. Ei n-au trecut Comisia de integritate, care este un lucru obligatoriu. Sunt oameni care au fost tot timpul împotriva independenții, statalității țării”, a spus Voronin, precizând că se referă la ministrul de Externe din Guvernul Sandu, Nicu Popescu, scrie unimedia.info.

În ceea ce privește lupta cu corupția, liderul PCRM susține că ar accepta ca Laura Codruța Kovesi să fie numită în funcția de procuror general al RM.

„Situația cu corupția și de ce am ajuns la așa nivel de corupție, noi toți o cunoaștem. Nu știu ce va face acel om care va veni din străinătate, indiferent de ciner-ar fi. Dacă ar mai fi doamna aceasta din România, aș înțelege și poate aș accepta. Aici trebuie toată legislația și normele constituționale care au fost prevăzute, modificate din 2009, toate trebuie revăzute”, a conchis Voronin.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close